"Μηλέικα Νέα"

Η πρώτη παραλία της Μήλου χωρίς γόπες αποτσίγαρων φιλοδοξεί και αναμένεται να γίνει ο Φυροπόταμος. Με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Φυροποτάμου η παραλία θα ενταχθεί και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «gopafree»!

Το πρόγραμμα «gopafree» περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτά και στη συνέχεια τη μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για την μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν.

Στόχος είναι η υιοθέτηση από τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής του νέου ρεύματος ανακύκλωσης και η αποτροπή της περαιτέρω απόρριψης των υπολειμμάτων καπνού και μικροπλαστικού που περιέχουν τα αποτσίγαρα στο περιβάλλον.

«Η αλόγιστη απόρριψη αποτσίγαρων είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα καθαριότητας με σοβαρό αντίκτυπο στο Περιβάλλον. Με το πρόγραμμα «gopafree» που υλοποιείται από την Cigaret Cycle βάζουμε φρένο στην κατάληξη αυτών των απορριμμάτων στο δημόσιο χώρο ενώ η επεξεργασία και η ανακύκλωση θα μας δώσει νέα προϊόντα φιλικά προς το Περιβάλλον. Η ανακύκλωση και των αποτσίγαρων είναι μια ακόμη πρωτοπόρα δράση στην υπηρεσία των πολιτών και της κοινωνίας»

Το Δ.Σ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Φυροποτάμου και ο Πρόεδρος Ιωάννης Κυρίτσης ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο του Παμμηλιακού Μιχάλη Βαμβακάρη ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα για την παραχώρηση του κάδου ενόψει της τουριστικής σεζόν

fyropotamos gopafree 2023 min