"Μηλέικα Νέα"

syrmalenios-soft

Το τελευταίο δεκαήμερο, με την ευκαιρία των προπαρασκευαστικών συναντήσεων στα νησιά για το 13ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ν. Αιγαίου που θα ολοκληρωθεί στη Σύρο, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε τη Μήλο, τη Σύρο, την Αντίπαρο και την Πάρο.

Επίσης, στη Σύρο, μαζί με τον Αντώνη Συρίγο παρευρέθηκαν στη Διημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.

Στη διημερίδα, που είχε σημαντικό ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή, συμμετείχε και μίλησε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς του υπουργείου και στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, ως συστατικό στοιχείο της αύξησης της απασχόλησης στα πλαίσια του νέου παραγωγικού μοντέλου που επιδιώκουμε για τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στα νησιά Μήλο, Αντίπαρο και Πάρο στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, μπορούμε με βεβαιότητα να ισχυρισθούμε ότι η διαδικασία αυτή αποτελεί ένα πρωτόγνωρο γεγονός, γιατί για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες οι τοπικές κοινωνίες μπαίνουν σε ουσιαστική διαβούλευση με την κυβέρνηση, αναδεικνύοντας τα βασικά ζητήματα και προτείνοντας λύσεις. Ζητήματα νησιωτικότητας, μεταφορών, υγείας, παιδείας, πολιτισμού, υποδομών, στελέχωσης των υπηρεσιών, ενέργειας, περιβάλλοντος κ.α.

Τέλος, στην Πάρο, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Καστρουνή  συναντήθηκαν στο Λιμεναρχείο με τον λιμενάρχη κ. Ραγκούση και συζήτησαν εκτενώς το θέμα του έργου του αλιευτικού καταφυγίου στην Αλυκή, που μόλις πρόσφατα εξασφάλισε τις απαιτούμενες αδειοδοτικές εγκρίσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Έγινε σαφές ότι η όποια παρέμβαση μας, το μόνο στόχο που είχε ήταν η ταχύτερη προώθηση του έργου και όχι η καθυστέρηση του, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν από την αρχή είχαν εξασφαλιστεί από τον φορέα υλοποίησης όλες οι νόμιμες εγκρίσεις.