"Μηλέικα Νέα"

«Πέρυσι σαν σήμερα, ξεκινούσε στη Μήλο μας ένα σπουδαιοφανές, πιλοτικό καλλιτεχνικό γεγονός του οποίου το Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου υπήρξε αρωγός, διαχειρίστρια, συμμετέχων, διοργανωτής και άλλα πολλά.

Παρόλη την ανάρμοστη και απειλητική συμπεριφορά των εμπνευστών και πολλών από τους επί κεφαλής του δρώμενου εκείνου (Ενδεικτικά εγώ η ίδια και μια έφηβη μαθήτρια μου είχαμε την προηγούμενη μέρα δεχτεί επίθεση που έχει αναλάβει η δικαιοσύνη...) το Δικεχοθέ και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς επέλεξαν τότε να μην ακυρώσουν, όπως μπορούσε τυπικά λόγω θέσης το καλλιτεχνικό γεγονός, θέτοντας σε προτεραιότητα τον κόπο όλης της Κοινότητας που είχε μοχθήσει γι αυτό αρκετούς μήνες, και πρωτίστως τη νεολαία του νησιού που το περίμενε πώς και τι...

Κάναμε λάθος. (Μιας και από τότε μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε μεταμέλεια από τους ανθρώπους εκείνους, και τα πράγματα εξελίσσονταν ολοένα με απαράδεκτο τρόπο).

Σεβόμενη σήμερα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο τόπος, δεν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω συζητήσεις και ενέργειες, ωστόσο θα το πράξουμε, μαζί με τους θεσμούς αυτής της χώρας, όταν το επιτρέψουν οι εξελίξεις.

Για να μην ξαναπέσει ποτέ η Μήλος μας και η Κοινότητα θύμα αναξιόπιστων και φαιδρών ανθρώπων και οργανισμών.»

Για το Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου

Φιλιώ Λούβαρη