"Μηλέικα Νέα"

Το Πρότυπο Πρόγραμμα Μουσικής Προπαιδείας για παιδιά από 3 ως 6 ετών, χρησιμοποιεί βασικές αρχές του προγράμματος ΙB (International Education / international Baccalaureate) σε συνδυασμό με τις μεθόδους, Οrff και Kodaly.

Χρησιμοποιώντας το παιχνίδι σαν βασικό μέσω εκπαίδευσης και εκμάθησης των μουσικών εννοιών και δεξιοτήτων συστήνει στα παιδιά την μουσική με τον πιο προσφιλή τρόπο.

Η Ήρμα Παπαναστασίου είναι απόφοιτος Master του  τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Παν. Λευκωσίας, του I.M.I και  του Ωδείου Ανατολικής Μακεδονίας κ Θράκης.

Εργάστηκε στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση διοργανώνοντας πολλαπλές μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το 2020 συνεργάστηκε με το διεθνές σχολείο του Χονγκ Κονγκ Po Leung Kuk / PLK International School.

Το 2022 ίδρυσε το μουσικό καλλιτεχνικό εργαστήρι «Bright Minds» που εδρεύει στην Σίφνο, αναπτύσσοντας μια μουσικοπαιδαγωγική μέθοδο εμπνευσμένη από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ακολουθούν τα διεθνή σχολεία παγκοσμίως.

Στόχος είναι τα παιδιά κατά την ολοκλήρωσή του, να γνωρίζουν βασικές μουσικές έννοιες, να γνωρίσουν την έννοια του ρυθμού παίζοντας με όργανα, να γίνει η πρώτη επαφή με τις νότες και το πεντάγραμμο και μέσα από την οργανογνωσία να μπορέσουν -αν επιθυμούν -να διαλέξουν με ποιο όργανο θέλουν να ασχοληθούν.

mousikh xatzigiannis kyritsh apoxwrhsh min