"Μηλέικα Νέα"

papaioannou-kamilari

Στις 18 Μαϊου στο κατάμεστο από θεατές αμφιθέατρο Αντώνης ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ στο Κερατσίνι, παρουσία και συμπατριωτών μας από την Μήλο που διαμένουν στον Πειραιά, η Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού, διοργάνωσε συναυλία η οποία ήταν αφιερωμένη στον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δυο μέλη της μουσικής ομάδας Μήλου, στην ερμηνεία η Όλγα ΚΑΜΗΛΑΡΗ μαζί με την χορωδία του Αγίου Μηνά που διευθύνει η ίδια και στο μπουζούκι ο Αλέκος ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ. Επίσης συμμετείχαν οι ερμηνευτές Χρήστος ΚΑΛΛΟΟΥ, Πένυ ΞΕΝΑΚΗ και Μαρία ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, συμμετοχή είχε και η μικρή Κυριακή ΚΑΜΑΚΑΡΗ με το μαντολίνο της. Στην ορχήστρα ήταν οι μουσικοί, Αλέκος ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ και Γιώργος ΜΠΑΡΛΑΣ στο μπουζούκι, Μαρίνα ΤΣΟΚΑΝΗ στα πλήκτρα, Θωμάς ΚΑΡΑΜΑΖΑΚΗΣ στην κιθάρα, Χρήστος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ στα τύμπανα και Γιώργος ΤΣΟΚΑΝΗΣ πιάνο, ενορχήστρωση, διεύθυνση.

papaioannou-kamilari1

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο ίδιος ο συνθέτης, στο τέλος της οποίας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την άψογη απόδοση των έργων του από τους συμμετέχοντες. Για άλλη μια φορά, τα δυο μέλη της Μουσικής Ομάδας Μήλου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι υπηρετούν με ζήλο και μεράκι την Ελληνική μουσική και αυτό δεν μένει απαρατήρητο.

Τους περισσότερους από τους παραπάνω συντελεστές θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε και να τους ακούσουμε στις 29 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου στην συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο ΛΟΪΖΟ που διοργανώνει η Φιλοπρόοδος Αδελφότητα Τρυπητής.