"Μηλέικα Νέα"

milos-autotriti

Η Μήλος διαθέτει την πιο αξιοπερίεργη ακτογραμμή του Αιγαίου σε ένα πολυσύνθετο θαλασσινό σκηνικό που στολίζεται με μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Σε κάποιες από αυτές, η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη, προσφέροντας όμως την καλύτερη αφορμή για μια θαλάσσια βόλτα που… θα σας μείνει αξέχαστη!

Ο Αδάμας -το λιμάνι της Μήλου- φωλιασμένος στον κόρφο καλογραμμένου και απάνεμου όρμου, υποδέχεται τους επισκέπτες. Η υποδομή του θεωρείται αρκετά καλή, αφού εκτός από την πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, υπάρχουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα καταστήματα οι τράπεζες και πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν τον Αδάμαντα ως εφαλτήριο για τη γνωριμία τους με το νησί. Όμως το μυστικό της Μήλου δεν κρύβεται εδώ… Οι παραλίες που φθάνουν αισίως τις 100 και δύσκολα μπορείς να τις κατατάξεις με σειρά προτεραιότητας, πραγματικά θα σας μαγέψουν.

Το ορμητήριο των πειρατών στο Κλέφτικο
Αρκεί μια θαλάσσια εκδρομή με τα εκδρομικά σκάφη που αναχωρούν καθημερινά από Αδάμαντα ή από το λιμάνι της Πολλώνιας, για να ανακαλύψετε υπερβατικά τοπία όπως αυτό στο Κλέφτικο. Το εκδρομικό καΐκι που έρχεται από τον Αδάμαντα πριν ρίξει άγκυρα στο Κλέφτικο, θα κάνει μια στάση στη θαλασσοσπηλιά της Συκιάς, ένα ακόμη γεωλογικό αξιοθέατο της Μήλου που δεν προσεγγίζεται με δρόμο. Το Κλέφτικο ήταν παλιό ορμητήριο πειρατών, από όπου περνούσαν τα πειρατικά πλοία και αγκυροβολούσαν για να προστατεύονται στους μικρούς κολπίσκους και στα επιβλητικά του βράχια. Σήμερα, οι μοναδικοί αυτοί γεωλογικοί σχηματισμοί, δημιουργήματα του αέρα και της θάλασσας, προσφέρονται για κολύμπι και εξερεύνηση.

Δείτε περισσότερες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη Μήλο, πατώντας εδώ.

Το μαγευτικό φιορδ στο σπήλαιο του Παπάφραγκα
Μετά την Πάχαινα, δίπλα στην αρχαία πόλη της Φυλακωπής βρίσκεται η σπηλιά του Παπάφραγκα. Σκαλάκια σκαμμένα στο βράχο μας οδηγούν στη βάση ενός μαγευτικού φιορδ, όπου μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας απολαμβάνοντας τα γκριζόλευκα βράχια που μπλέκονται περίτεχνα με την άμμο, τα γαλαζοπράσινα νερά, τις σπηλιές και τα ανοίγματα προς το πέλαγος. Το σπήλαιο αυτό πολύ παλιά πρέπει να ήταν σκεπασμένο με μοναδική είσοδο εκεί από όπου μπαίνει η θάλασσα, κάποτε όμως έπεσε. Αν κολυμπήσετε αριστερά όπως βγαίνουμε από τη σπηλιά του Παπάφραγκα, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και δύο άλλες σπηλιές και αν κολυμπήσετε κι άλλο, θα φτάσετε στον κόλπο του Κάπρου, όπου μέσα από τη θάλασσα θα απολαύσετε τις γραφικές γέφυρες.

Το παιχνίδι γλυπτικής στις Αρκούδες
Στην είσοδο του κόλπου της Μήλου δίπλα στη Πλάθιενα βρίσκονται οι Αρκούδες για να υποδεχτούν τον επισκέπτη του νησιού. Ένα παιχνίδι γλυπτικής στα βράχια από την φύση, δημιούργησε αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Ειδικά αν διαθέτετε σκάφος, η περιήγηση στις Αρκούδες θα σας ξετρελάνει!

Σαρακήνικο. Σαν σε άλλο πλανήτη!
Ένα φυσικό θαύμα που θα πρέπει αφενός να δείτε και αφετέρου να ζήσετε τη μαγευτική εμπειρία της κολύμβησης σε αυτό. Ξεκινώντας από το λιμάνι της Μήλου φτάνουμε στο Σαρακήνικο με τα ολόλευκα ηφαιστειογενή και διαβρωμένα από τη θάλασσα βράχια, που δημιουργούν μικρές και μεγάλες σπηλιές. Το εντυπωσιακό αυτό τοπίο σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη πρασίνου. σε άλλους θυμίζει εξωτικό νησί και σε άλλους… σεληνιακό τόπο! Τη μικρή αμμουδιά οριοθετούν διάτρητα βράχια, τα οποία σχηματίζουν σπηλιές, πραγματικά θαύματα της φύσης!

Περισσότερα εδώ...