"Μηλέικα Νέα"

«Η ηφαιστειογενής Μήλος με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, σε σχήμα πέταλο, όπου ανακαλύφθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης, με περισσότερες από 90 παραλίες, αποτελούσε για χρόνια, προορισμό πρόκληση.»

Με τα παραπάνω λόγια προλογίζει το ethnos.gr ένα ακόμα αφιέρωμα στη Μήλο.

«Ηφαιστειογενείς θησαυροί, χαρισμένοι στην υφήλιο! Κατάλευκα βράχια που μοιάζουν με έργα τέχνης. πετρώματα που παίζουν με το κόκκινο, το ροζ και το γκρι και νερά καθάρια και καταγάλανα να τα πιεις στο ποτήρι. Η Ιωάννα Καρανάσιου γύρισε τη Μήλο απ΄ άκρη σ΄ακρη κι ανακάλυψε τις ομορφιές αυτού του ιδιαίτερου νησιού που αποτελεί ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο.

Η ηφαιστειογενής Μήλος με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, σε σχήμα πέταλο, όπου ανακαλύφθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης, με περισσότερες από 90 παραλίες, αποτελούσε για χρόνια, προορισμό πρόκληση.

Το νησί είναι το πέμπτο μεγαλύτερο στο Νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και το όνομα Μήλος, προέρχεται από το «βήλος», που σήμαινε πρόβατο.

Την μέρα της άφιξής μας στο νησί, με λεωφορείο, φορώντας τις μάσκες για τον κορονοϊό, πήγαμε στο Σαρακήνικο. Απέραντο σεληνιακό τοπίο, συνδυασμένο με όλες τις αποχρώσεις της γαλάζιας θάλασσας. Μια μικρή παραλία πρόβαλε από ψηλά, με λίγα αρμυρίκια για σκιά και κάποιες τρύπες στους βράχους. Λιγοστοί επισκέπτες απολάμβαναν το μπάνιο, την ηλιοθεραπεία, απλωμένοι στους βράχους και τη σκιά κάτω από τα αρμυρίκια. Κατευθυνθήκαμε στις σπηλιές για καλύτερη σκιά και καθώς η είσοδος μιας απ’ αυτές  είχε καταληφθεί από άλλους επισκέπτες προχωρήσαμε λίγο πιο μέσα.»

Δείτε το αφιέρωμα εδώ στο ethnos.gr...