"Μηλέικα Νέα"

Επιστολή διαμαρτυρίας που έχει ξεπεράσει τις 150 υπογραφές, απέστειλαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Μήλου κάτοικοι της Μήλου, οι οποίοι βλέπουν την ακίνητη περιουσία τους στο δυτικό κομμάτι της Μήλου, της λεγόμενης προστατευόμενης περιοχής NATURA, να βρίσκεται κυριολεκτικά στο αέρα.

Όπως αναφέρεται μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις ζώνες της νέας πρότασης που έχει έρθει στη,ν Μήλο και αφορά τις περιοχές εντός NATURA, ενώ ζητούν από τον Δήμο Μήλου να στείλει άμεσα τις θέσεις του και την άποψη του για την χρήση γης στη Δυτική Μήλο.

«Αν κάποιος έβαζε τους δυο χάρτες, αυτόν των δασικών αντιρρήσεων και αυτό του μελετητή κ.Αποστολίδη τον ένα πάνω στον άλλο θα έβλεπε ότι ελάχιστα μπορούν να χτιστούν στην Δυτική Μήλο (μιας που στις πορτοκαλί ζώνες απαγορεύεται η δόμηση ενώ στις κίτρινες και πράσινες έχουν γίνει ελάχιστες δασικές αντίρρησης)

Για τους παραπάνω λογούς θα πρέπει να υπάρχει δόμηση (για κατοικία η τουριστική εκμετάλλευση) σε όσα έχουν απομείνει, που είναι ελάχιστα σε σχέση με το δασικό κομμάτι και ανεξαρτήτου χρωματικής ζώνης στην οποία κατατάσσονται με βάση την πρόταση του μελετητή. 

Για της περιουσίες αυτές έχουν πληρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους μεταβίβασης και θα πληρωθούν και στο μέλλον. Δεν θέλουμε την Δυτική Μήλο με πολύχρωμες ζώνες απαγορεύσεων  πόσο μάλλον  όταν πάνω από το 90% είναι δασικού χαρακτήρα» τονίζουν οι ιδιοκτήτες γης.

Χάρτης με τις περιοχές NATURA

Xάρτης με τiς αντιρρήσεις επι του δασίκου χάρτη...