"Μηλέικα Νέα"

nero-diakoph

Μια εβδομάδα χωρίς νερό έκλεισε η Πλάκα, χωρίς την παροχή της δημοτικής ύδρευσης μέσω της Μονάδας Αφαλάτωσης της Μήλου. Με προβλήματα και τα υπόλοιπα χωριά, κυρίως Τρυπητή, Πλάκες, ενώ και ο Αδάμαντας παρέμεινε χωρίς να νερό το βράδυ της Δευτέρας 10/7. Επί του .."πιεστηρίου" κόπηκε το νερό και στα Πολλώνια και τα χειρότερα...έρχονται...

Με μικρές… εκλάμψεις, με το νερό να επανέρχεται στις βρύσες, έστω και με μικρή ροή και κυρίως τις νυχτερινές ώρες, η Πλάκα έχει φτάσει τα όρια του απροχώρητου. Σπίτια, μαγαζιά, καταλύματα, εν μέσω της τουριστικής σεζόν παραμένουν χωρίς το βασικότερο αγαθό που στην προκειμένη περίπτωση έχει και… αλμυρή τιμή παρά την αφαλάτωσή του!

Πολλά σπίτια έχουν προβεί στη λύση εγκατάστασης μοτέρ σε στέρνες (πηγάδια) αλλά και από εκεί το νερό έχει ημερομηνία λήξης. Τα σπίτια που δεν έχουν αυτήν την... πολυτέλεια βρίσκονται στο έλεος της λειψυδρίας ενώ για τις ανάγκες της ατομικής καθαριότητας χρησιμοποιείται εμφιαλωμένο νερό! Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους ερασιτεχνικές αφίσες, κολλημένες στους πίνακες ανακοινώσεων και τις κολώνες της Πλάκας.

Τα πρώτα βυτία εμφανίστηκαν στο κέντρο του χωριού για να γεμίσουν δεξαμενές και στέρνες, όπου αυτό είναι εφικτό, λόγω της ιδιομορφίας της Πλάκας.

Ο δήμαρχος έχει να ανέβει στην πρωτεύουσα του νησιού, από την προεκλογική περίοδο. Ο Δήμος Μήλου δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση και τα τηλέφωνα δεν τα σηκώνει κανείς! Χάος!

Την Παρασκεύη 14 Ιουλίου, το στις 3.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην αίθουσα του Δήμου Μήλου. Ούτε σε αυτό έχει προχωρήσει στην έκδοση Δελτίου Τύπου ο Δήμος Μήλου προς τα ΜΜΕ, όπως προβλέπεται και η πληροφορία διέρρευσε μέσω δημοτικών συμβούλων. Προφανώς ο δήμαρχος Μήλου κ.Γεράσιμος Δαμουλάκης προσπαθεί να αποφύγει την κοινωνική κατακραυγή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι ανάγκες ύδρευσης του νησιού το επόμενο διάστημα της καλοκαιρινής σεζόν (15 Ιουλίου-31 Αυγούστου) θα δοκιμαστούν και στα υπόλοιπα χωριά.

Υ.γ.Ο Δήμος Μήλος απέστειλε δελτίο τύπου στα ΜΜΕ λίγη ώρα μετά από την ανάρτηση του παρόντος άρθρου. (τα Μηλέικα Νέα δεν έχουν λάβει κάτι - θα φταίει ο σέρβερ μας)

survivor-nero