"Μηλέικα Νέα"

milos-neopolis

Η Μήλος, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ολοένα και περισσότερο κορυφαία επιλογή διακοπών, ειδικά για τα ζευγάρια. Το νησί των Κυκλάδων με τις αχανείς βραχωδείς εκτάσεις, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και τα γραφικά σοκάκια σαγηνεύει κάθε επισκέπτη και είμαι εδώ για να σου αποδείξω ότι πέρα από νησί των ερωτευμένων, υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι να την επισκεφτείς:

#1 Έχει τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου

Είμαι σίγουρη ότι όσοι από εσάς είχατε την τύχη να αποδράσετε στο Ιόνιο Πέλαγος, δεν μπαίνετε καν στον κόπο να συγκρίνετε τα νερά του με κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας. Σας διαβεβαιώνω όμως πως υπάρχει ένα νησί στο Αιγαίο που μπορεί κάλλιστα να ανταγωνιστεί τα Ιόνια νησιά και τις παραλίες του. Αυτό δεν είναι άλλο από τη Μήλο!

Κρυστάλλινα νερά που κοιτώντας τα, διακρίνεις το πρόσωπό σου να καθρεφτίζεται και φυσικά πεντακάθαρες, χρυσαφένιες αμμουδιές, είναι μερικά μόνο από τα δυνατά «χαρτιά» του Κυκλαδίτικου νησιού.

#2 Το Κλέφτικο σου «κλέβει» τα μυαλά

Ίσως με αυτή μου την αναφορά στο Κλέφτικο, μπορεί να αδικώ άλλες μαγευτικές παραλίες της Μήλου όπως το Τσιγκράδο, τη Συκιά ή το Σαρακήνικο, αλλά η εν λόγω παραλία είναι όνομα και πράγμα: Σου «κλέβει» τα μυαλά μέσα σε λίγα μόνο λεπτά!

Οι βραχώδεις σπηλιές, που όπως λένε έμεναν εκεί παλιά οι Πειρατές, σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις ορεινές εκτάσεις που τις περιβάλλουν, αρκούν για να σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις ποτέ από εκεί.

thallasitra17

#4 Το ηλιοβασίλεμα της Μήλου ανταγωνίζεται στα ίσα αυτό της Σαντορίνης

Ναι ναι, κι όμως! Ο λόγος αυτός ευσταθεί κι η Μήλος είναι εκεί για να σου το αποδείξει περίτρανα. Πάρε τον/τη σύντροφο σου, καθίστε σε μία υπερυψωμένη αυλή στα σοκάκια της Πλάκας και απολαύστε τη θέα του ηλιοβασιλέματος που αγκαλιάζει τόσο γλυκά τη θάλασσα! Ίσως είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά θεάματα στη Μήλο που θα κάνει τον έρωτα σας ακόμη πιο δυνατό.

Δείτε και τους υπόλοιπους λόγους στο άρθρο της Αθανασίας Βιδάλη εδώ...