"Μηλέικα Νέα"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολλωνίων Μήλου (ΠΟ.Σ.ΠΟ.Μ.) προβληματισμένος για την κατάσταση που επικρατεί στα Πολλώνια σχετικά με την αύξηση του αριθμού των γατών ξεκίνησε πιλοτικά την κατασκευή μικρών σπιτιών για τα μικρά αδέσποτα.

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία ταΐσματος μακριά από κάδους σκουπιδιών κι εστιατόρια. Έχουν φτιαχτεί μέχρι στιγμής τρία (3) και με την συμβολή του Δήμου Μήλου θα φτιαχτούν ακόμα τέσσερα (4).

Μέσα στα σπιτάκια υπάρχει μόνιμα μια ποτίστρα και μια ταΐστρα!

pospom katafygio gates2

Ο πρόεδρος του ΠΟ.Σ.ΠΟ.Μ. Δημήτρης Πουλημένος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αντώνη Πουλάκη για την προσφορά του στην κατασκευή των σπιτιών όπως και την Κατερίνα Βικελή του Πέρρου για την προσφορά των υπολοίπων υλικών (ταΐστρες και ποτίστρες).

«Η επόμενη κίνησή μας είναι η άμεση έναρξη των στειρώσεων των γατών με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Μήλου και των κτηνιάτρων που καλούνται να βοηθήσουν σε αυτό. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τις εθελόντριες του Δήμου Μήλου, Δήμητρα Μάλλη, Sila και Νίνα Πρεμέζη που βοηθούν αλλά και θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του προβλήματος.

Σε αυτή τη φάση λοιπόν θα θέλαμε να μην τις ταϊζετε γιατί έχουν μόνιμη ποσότητα τροφής και σιγά σιγά ίσως καταφέρουμε να μην τις βλέπουμε να βρίσκονται στα εστιατόρια προς εύρεση τροφής. Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και βοήθειά σας.» αναφέρει ο Δημήτρης Πουλημένος

pospom katafygio gates1