"Μηλέικα Νέα"

Μέσα στα πλαίσια του πρότζεκτ “Από τη θάλασσα” που διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου, ο Χρήστος Πολυμενάκος θα πραγματοποιήσει ένα Εργαστήριο που συνδυάζει δράσεις στο δημόσιο χώρο και συγγραφή για ανθρώπους όλων των ηλικιών, με θέμα τον Έρωτα. "Έρωτας γραμμένος στην άμμο, έρωτας εκρηκτικός σαν τα τρία ηφαίστεια της Μήλου, έρωτας ακλόνητος και λαμπερός σαν πέτρωμα λευκό που δεν φοβάται τον καιρό. Οι μορφές του Έρωτα και της Αγάπης, μύριες όσες κι άλλες τόσες, όσες και οι καρδιές...” Το εργαστήριo πηγάζει από τις ιστορίες αγάπης των συμμετεχόντων - κατοίκων του νησιού του έρωτα και μη.

Στόχοι του εργαστηρίου είναι η σύνδεση με την αρχαία και σύγχρονη ιστορία της Μήλου μέσα από σύγχρονα καλλιτεχνικά εργαλεία που προωθούν την καλλιτεχνική έκφραση ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, γνώσεων, προέλευσης και προσανατολισμού.

Οι ιστορίες των συμμετεχόντων θα πάρουν σώμα και φωνή μέσα από τη μέθοδο, και η Σύνθεση του υλικού θα αποτελέσει μια παρουσίαση - περφόρμανς σε δημόσιο χώρο του νησιού (05/08/2021) ενώ η ψηφιακή καταγραφή της παρουσίασης αυτής και του γραπτού υλικού του εργαστηρίου θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον σε κάθε ερωτευμένο πλάσμα...

Λίγα λόγια για τη μέθοδο: Η μέθοδος body/word - Performance Writing του Χρήστου Πολυμενάκου εφαρμόστηκε με επιτυχία στο Διεθνές Φεστιβάλ Performance Writing PW12, στην γκαλερί Arnolfini στο Μπρίστολ, σε ένα εργαστήρι με αντικείμενο την χαρτογραφία και τη συγγραφή. Μέρος της μεθοδολογίας αναπτύχθηκε από κοινού με την Melanie Thompson, δημοσιεύτηκε σε εξειδικευμένο τόμο επιστημονικού περιοδικού από τον Intellect Books και είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

louvari filio thalassa 2021

Πρακτικές Πληροφορίες

  • Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους από 15 μέχρι 105 ετών. Δυστυχώς οι θέσεις (15) έχουν καλυφθεί, ωστόσο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη λίστα αναμονής και να ενημερωθείτε μέχρι την Τρίτη, 27.07 εάν ανοίξει κάποια θέση από ακύρωση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η πλήρης διαθεσιμότητα για όλες τις ημέρες και ώρες του εργαστηρίου, της γενικής πρόβας και της παρουσίασης - περφόρμανς: Σάββατο 30.07, Κυριακή 31.07, Δευτέρα 02.08 μέχρι Πέμπτη 05.08 και ώρες 18.30 - 21.30 σε χώρο στον Τριοβάσαλο που θα ανακοινωθεί τηλεφωνικά στους συμμετέχοντες
  • Το Εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν από το Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου
  • Δηλώσεις συμμετοχής: 6949 860 709 και στο email της ομάδας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τη Δευτέρα, 26.07.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Παιδαγωγού

Ο Χρήστος ζει στην Αθήνα και εργάζεται διεθνώς μέσω του διαδικτύου. Είναι δημιουργός, ερευνητής, εκπαιδευτής, ιδρυτής της μεθόδου body/word. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Διομήδης Φωτιάδης και κάτοχος Master στο Performance Writing από το University College Falmouth Incorporating Dartington College of Arts, για το οποίο έλαβε υποτροφία από το Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού.

Επιμελείται ως καλλιτεχνικός διευθυντής και συνεργάτης διεθνή εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά ερευνητικά προγράμματα διεπιστημονικών και διαθεματικών προσεγγίσεων, με έμφαση στα ευρύτερα πεδία και αντικείμενα του σύγχρονου χορού και θεάτρου, της διαθεματικής δραματουργίας, της συγγραφής, της performance και άλλων επιστημονικών και κοινωνικών πεδίων που απευθύνονται σε διαφορετικές κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει εργαστεί επί 10 χρόνια ως υπεύθυνος της ενότητας του σύγχρονου χορού και βοηθός αρχισυντάκτης στη διμηνιαία πολιτιστική έκδοση Highlights, ως υπεύθυνος της ενότητας θεάτρου και χορού στο περιοδικό ozon / amaze, ενώ άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικά κείμενα του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις (επετειακά yearbook, εφημερίδες, κατάλογοι φεστιβάλ) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ήταν μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Επιχορηγήσεων Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού του ΥΠΠΟ για τις καλλιτεχνικές περιόδους 2007, 2008, 2009.

Η μέθοδος body/word είναι η πολυτροπική μέθοδος Performance Writing για τη δημιουργία, την έρευνα και την εκπαίδευση που ο Χρήστος εξελίσσει επίσημα από το 2009. Εργασίες, εργαστήρια, άρθρα, παρουσιάσεις, μαθήματα δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου που εφαρμόζουν και εξελίσσουν την μέθοδο body/word φιλοξενούνται δια ζώσης και online από Κρατικά και Ιδιωτικά Ιδρύματα, από Ιδιώτες καθώς και από Ανεξάρτητες Ομάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Στέγη Ιδρύματος Ωνάσση, Κινητήρας, Κέντρο Μελέτης Χορού Ραϋμόνδου & Ισιδώρας Ντάνκαν, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Κινητήρας – Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών, Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου κ.α.). Άρθρα, ομιλίες και παρουσιάσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια και εκδόσεις στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο και το διαδίκτυο.

https://christospolymenakos.com