"Μηλέικα Νέα"

«Α) Παρελήφθη εχθές, Τετάρτη 15/7/2020, από τη 2η Υ.Π.Ε. το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων (PCR) για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, πρόκειται για το μοριακό αναλυτή BioFire FilmArray Torch, καθώς και τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για την αυτοματοποιημένη μοριακή εξέταση και ποιοτική ανίχνευση του SARS-COV-2, του ιού που προκαλεί τον COVID-19. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι απλό στη χρήση του και προσφέρει αποτελέσματα εντός 45 λεπτών, αντί της χρονοβόρας αποστολής των δειγμάτων στο Ινστιτούτο Παστέρ της Αθήνας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού στη χρήση του αναλυτή από εξειδικευμένο συνεργείο.

kym moriakos covid0720a

Β) Από σήμερα ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Μήλου με έναν ακόμα Ιατρό Ειδικότητος. Πρόκειται για τον ορθοπεδικό χειρουργό κ. Νίκο Γεωργακόπουλο, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.).

Ευχαριστούμε τους Διοικητές, 2ης Υ.Π.Ε. κ. Χρήστο Ροϊλό,  6ης Υ.Π.Ε. κ. Γιάννη Σκαρβέλη και το Διοικητή και τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας και Ορθοπεδικού Τμήματος του Π.Γ.Ν.Ι.

kym moriakos covid0720b

Γ) Ευχαριστούμε επίσης τους κάτωθι:

Τους Γιάννη Χρυσούλη, Παναγιώτη Λιβανό, Κώστα Ξυδάκη και Βασίλη Νίνο για προσφορά σημαντικής εργασίας στο Κ.Υ. Μήλου.

Τους Χρήστο Δερβίση, Φλοριάν, Νίκο Λαθούρα για εθελοντική εργασία.

Το κατάστημα «Σ.Σ. Τσιριγώτης και Σία Ε.Ε.» για χορηγία υλικών.

Τα εστιατόρια «Άστακας», «Γιαλός», «Γλαρονήσια», «Yankos Café» και τα supermarkets «ΑΒ Food Market», «Alfa Market», «Τσακανός» για χορηγίες προς το Κ.Υ.Μ.»

Ο Πρόεδρος της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου

Κωνσταντίνος Μακρής