"Μηλέικα Νέα"

skyexpress-milos

Εδραιώνεται το ενδιαφέρον της Astra Airlines για τα νησιά των Κυκλάδων, όπως επιβεβαιώνεται από την επίσημη γνωστοποίηση των πτήσεων για την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, με τα αεροπορικά δρομολόγια της αεροπορικής εταιρείας, να πρόκειται να ενώσουν πέντε νησιά των Κυκλάδων με τη Θεσσαλονίκη, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Εκτός από τον “οργασμό” της αεροπορικής σύνδεσης που διαπιστώνεται για τους δύο κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Σαντορίνης και της Μυκόνου την υψηλή σεζόν, σημαντικό όφελος προκύπτει και για την πρωτεύουσα του νομού, τη Σύρο, αφού για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου προγραμματίστηκαν να εκτελούνται πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως.

Επιπλέον, η αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετεί και τα νησιά της Μήλου και της Πάρου, ευνοώντας τους δύο μικρότερους προορισμούς σε επίπεδο αύξησης της επισκεψιμότητάς τους.

Στο πλάνο των αεροπορικών συνδέσεων της Astra Airlines έχει συμπεριληφθεί η Μήλος και η Πάρος, νησιά που μπορεί να έχουν τη δυνατότητα περιορισμένου αριθμού δρομολογίων την καλοκαιρινή περίοδο, εβδομαδιαίως, ωστόσο, διατηρούν το πλεονέκτημα της απευθείας μετακίνησης από και προς τη συμπρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, η Μήλος θα συνδέεται με Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, από 9 Ιουνίου έως και 16 Ιουλίου και πέντε φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με το νησί της Πάρου, η Astra Airlines έχει δρομολογήσει πτήσεις από 6 Ιουνίου έως και 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο τριών διαφορετικών χρονικών περιόδων. Αναλυτικότερα, από 6 Ιουνίου έως και 23 Ιουλίου, οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, από 24 Ιουλίου έως και 3 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, ενώ τέλος, για τη χρονική περίοδο από 4 Σεπτεμβρίου έως και 1η Οκτωβρίου ο αριθμός των απευθείας πτήσεων μειώνεται σε δύο ημέρες και συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Πηγή: koinignomi.gr