"Μηλέικα Νέα"

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τη Μήλο και τη σύγκρουση του Δημάρχου Μανώλη Μικέλη με τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Κωνσταντίνο Μακρή, γύρω από την αναμόρφωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αδάμαντα, ώστε μπορέσει να φιλοξενηθεί ένας γιατρός που έφτασε στο νησί. Οι δυο τους, κατέληξαν σε μια άνευ προηγουμένων διαμάχη, με αλληλοκαταγγελίες και μηνύσεις.

Ποια είναι όμως η άποψη του Δημάρχου για όσα του «αποδίδονται» ως… «άρνηση» να φιλοξενήσει γιατρό στο νησί; Ο ίδιος μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην AFTODIOIKISI.GR, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση των γεγονότων. Συγκεκριμένα, μας είπε:

«Υπάρχουν δεδομένα που θα δείτε στην επίσημη απάντησή μου (παρακάτω) και που αποκαλύπτουν αλήθειες που κάποιοι δεν αναζήτησαν… Παρέχουμε 3 διαμερίσματα και πλήρη οικονομική στήριξη στους γιατρούς που έρχονται στο νησί μας. Θέτουμε το θέμα της ιατρικής μας στελέχωσης ΠΑΝΤΑ πρώτο στην ατζέντα και μάλιστα προσωπικά το έχω θέσει και στον Πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Ο συγκεκριμένος γιατρός για τον οποίο έγινε σκόπιμος “ντόρος” είναι επικουρικός. Δεν ενημερωθήκαμε ΠΟΤΕ ως Δήμος για την άφιξή του, όπως συνέβη και με μια πνευμονολόγο. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μια διαδικασία, που αν μας ενημέρωνε ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας, θα παρείχαμε πλήρη στήριξη (οικονομική και στεγαστική) και όχι πρόχειρες λύσεις, τις οποίος ο ίδιος παράνομα επέλεξε. Αντιθέτως, για προεκλογικούς λόγους… (και μπορείτε να τους αναζητήσετε γιατί υπάρχουν ταυτότητες για όλους), «έπρεπε» να δημιουργηθούν εντυπώσεις! Κανείς όμως δεν ρώτησε τον ίδιο τον γιατρό (ορθοπεδικό), αν ήθελε να μείνει σε έναν πρόχειρα διαμορφωμένο χώρο 2χ2, μαζί με την 4μελή οικογένειά του! Προσωπικά, επικοινώνησα μαζί του, όπως και με την πνευμονολόγο. Εμείς δίνουμε λύσεις, δεν πετάμε πυροτεχνήματα. Είμαστε σε αναζήτηση κατάλληλης ιδιωτικής στέγης που θα πληρώσει ο Δήμος μέσω τω φορέων στήριξης που έχει δημιουργήσει για αυτές τις περιπτώσεις. Στις 3 μοναδικές κατοικίες που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή μένουν αγροτικοί γιατροί. Και γι’αυτό, κατανοώντας τις ελλείψεις στέγης που υπάρχουν, όχι μόνο για γιατρούς, αλλά και για εκπαιδευτικούς κ.α. έχουμε ζητήσει και από την ΚΕΔΕ και από το αρμόδιο υπουργείο να μας βοηθήσουν στην έγκριση αδειών κατασκευής ειδικών χώρων. Προσωπικά, και σε αντίθεση με όσα λένε -για τους δικούς τους λόγους- όσοι επιλέγουν να βγαίνουν στα κανάλια, κάνουμε τα πάντα για τη στελέχωση του νησιού μας, για τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, την αστυνόμευση. Είναι το θέμα το οποίο μας απασχολεί επί μονίμου βάσεως. Υπάρχει αρχείο αποφάσεων και επιστολών που το αποδεικνύει… Τα υπόλοιπα, συμβαίνουν για να χαίρονται κάποιοι στα κανάλια και να επιτύχουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες”.

Στην ερώτησή μας για το σχόλιο του Υπουργού Θ. Πλεύρη: “Αν η Μήλος μείνει χωρίς ορθοπεδικό θα είναι κατόρθωμα του δημάρχου”,o κ. Μικέλης απάντησε: “Δυστυχώς, ο κ. Πλεύρης έχει μια μονόπλευρη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν. Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω μαζί του, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Θα επιμείνω και τις επόμενες ημέρες, καθώς οφείλει να γνωρίζει τα πράγματα ως έχουν”.

Σχετικό θέμα: https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/chamos-sti-milo-me-ti-filoxenia-giatron-dimarchos-amp-proedros-ky-stin-astynomia/