"Μηλέικα Νέα"

lets-do-it-logo

Φέτος, η 29η Απριλίου δεν είναι μια απλή Κυριακή! Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.

Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας  θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας.

Εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, περιφέρειες,  φορείς και πολίτες συντονίζονται για να φροντίσουν και να ομορφύνουν πλατείες, πάρκα, γειτονιές, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά, δάση, ενώ μαθητές θα περιποιηθούν το χώρο των σχολείων τους μέσα από μία εβδομάδα γεμάτη Εθελοντισμό, με κορύφωση την Κυριακή 29 Απριλίου!

Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Φέτος, το όνειρό τους να ενώσουν όλη την Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα για έβδομη συνεχή χρονιά και πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις!

Μετά την περσινή επιτυχία με τη συμμετοχή του 1% του ελληνικού πληθυσμού, ο φετινός στόχος είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές με πάνω από 2.000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα! Η φετινή θεματική είναι “Εθελοντισμός και Νεολαία”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το ταξίδι ξεκινάει με ένα κλικ στο www.letsdoitgreece.org όπου μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και, στις 29 Απριλίου, να οργανώσεις τη δική σου δράση ή να λάβεις μέρος σε μία οργανωμένη δράση που θα γίνει στην περιοχή σου.

Νιώσε τον παλμό της εθελοντικής οικογένειας του Let’s do it Greece με μία ματιά στο βίντεο της δράσης καιγίνε η αλλαγή που περιμένεις!

Η επιτροπή περιβάλλοντος καλεί όλους να λάβουν μέρος 

Φτιάξτε τις ομάδες σας, επιλέξτε την τοποθεσία της δράσης (προτείνουμε παραλία) και δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή. 

Η συντονιστική επιτροπή καλεί τους εκπροσώπους των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην πανελλήνια δράση για το LETS DO IT καθώς και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των χωριών την Κυριακή 22 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου για να οργανωθούμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  

 

Στόχος μας και φέτος είναι η συμμετοχή των εθελοντών να είναι μεγαλύτερη από τα περασμένα χρόνια και να καθαριστούν - καλλωπιστούν όσο περισσότεροι χώροι γίνετε εν όψη και της καλοκαιρινής περιόδου που έρχεται..