"Μηλέικα Νέα"

kouroumplis-milos

Πρώτα απ’ όλα, θα ήταν πολύ χρήσιμο να υπογράφει το κείμενο ο «δημοσιογράφος» (λέμε τώρα..) που το έγραψε είτε είναι ο Τριανταφυλλόπουλος είτε η κυρα-Κατίνα. Έτσι να ξέρουμε ποιος είναι κάθε φορά ο λαμπρός δημοσιογράφος της Μήλου ή οποιουδήποτε άλλου τόπου και πού αποσκοπεί.

Δεύτερο: θα πρέπει το κείμενο να περνάει από ορθογραφικό έλεγχο, για να αποφεύγονται τραγελαφικά λάθη όπως το σημερινό, όπου η λέξη κλίμα γράφεται κλήμα. Σύμφωνα με την ορθογραφία του κειμένου, όπου βέβαια η λέξη κλήμα σημαίνει κληματαριά, το νόημά του τίτλου της είδησης διαμορφώνεται ως εξής:

Κουρουμπλής: Δεν έπρεπε να έλθω στη Μήλο. Σε  ψυχρή κληματαριά, έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης Υγείας στη Μήλο!!!

Και καλά να γίνουν τα εγκαίνια σε κληματαριά, δε θα ήταν άσχημο αλλά σε ψυχρή κληματαριά, τι να θέλει να πει ο ποιητής;;;                                   

Αστείο ε;;; Ε, αυτά συμβαίνουν όταν δε γίνεται ορθογραφικός έλεγχος  ή όταν υπάρχει τόσο μεγάλη βιασύνη για να δημοσιευτεί μια είδηση!!!

Τρίτο: Επειδή το βράδυ μετά τα εγκαίνια ήμουν στην παρέα του υπουργού και μελών  του  ΣΥΡΙΖΑ  Μήλου, ρωτήσαμε τον υπουργό αν έκανε τη δήλωση που αναγράφεται στο συγκεκριμένο άρθρο, ότι δηλαδή είπε πως δεν έπρεπε να έρθει στη Μήλο και μας απάντησε ότι ποτέ δεν έκανε τέτοια δήλωση! Ευλόγως λοιπόν αναρωτιόμαστε, πού βρήκε αυτή τη δήλωση ο δημοσιογράφος του milosvoice.gr και τον καλούμε να απαντήσει, αφού πρώτα αναφέρει ποιος είναι.

Τέταρτο: Έκπληκτοι διαβάσαμε ότι ο Δήμαρχος Μήλου εκτέλεσε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές που ψήφισαν την αύξηση του Φ.Π.Α είναι ανεπιθύμητοι στη Μήλο. Με λίγα λόγια είναι ανεπιθύμητοι στη Μήλο, μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, εφόσον μόνο αυτοί ψήφισαν το συγκεκριμένο νόμο! Και ρωτάω: είναι ανεπιθύμητοι αυτοί και είναι επιθυμητοί οι προηγούμενοι, που οδήγησαν στην αυτοκτονία, στα ψυχοφάρμακα και στην απόγνωση την πλειοψηφία του ελληνικού λαου΄;;;

Πέμπτο: Ηρθε η  ώρα της κρίσης για την «αντιπολίτευση» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ότι ο Δήμαρχος μαγείρεψε αυτήν την  απόφαση, δεν αμφιβάλλω καθόλου και δε χρειάζεται να το ψάξω, τη στιγμή που ξέρουμε πολύ καλά πώς λειτουργεί ο συγκεκριμένος, ο οποίος εδώ και καιρό, στα  καταστήματα της Μήλου, που συχνάζει, σέρνει τα χίλια μύρια για όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ρωτάει να μάθει ποιοι συμπολίτες του, έκαναν αυτήν την αποτρόπαια πράξη! Για αυτούς που ψήφιζαν για δεκαετίες τα κόμματα που μας έφεραν στα μνημόνια, κανένας λόγος!

Θυμίζει το παραμύθι του Αισώπου με την αλεπού και το γάιδαρο. Η αλεπού είχε ξεκληρίσει τα κοτέτσια του χωριού αλλά τιμώρησε με θανατική ποινή το γάιδαρο, γιατί έφαγε ένα μαρούλι!!! Πάντα επίκαιρος  ο Αίσωπος!


Το ερώτημα λοιπόν είναι: τι έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας;;; Συμφωνούν με αυτή την πρωτοφανή απόφαση ή πέσανε στην παγίδα του Δαμουλάκη; Ό,τι και να είπαν στη συζήτηση του θέματος, η ψήφος είναι αυτή που μετράει. Και φυσικά δεν είναι παιδάκια, για να ισχυριστούν ότι τους παρέσυρε ο Μάκης! Έχουν ακέραιη την ευθύνη τους. Γι’ αυτό θα πρέπει να τοποθετηθούν και όσοι δεν το κάνουν θα ήταν ευπρεπές να αποχωρήσουν και να καθίσουν στα σπιτάκια τους. Ένα παραπάνω, για τους δημοτικούς συμβούλους που είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις. 

Μήλος 9 Ιουλίου 2016  

Κώστας Συμεωνίδης 

Εκπαιδευτικός, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Μήλου