"Μηλέικα Νέα"

syndesmos-kopi2018

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Οι Φίλοι των Κατακομβών Μήλου» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίττα τους  τη Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στο ανακαινισμένο μετά από τις καταστροφές λόγω πλημμύρας (2 φορές)οίκημα του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Βιτωλίων 20 Πειραιά.. Η προσέλευση των πατριωτών ήταν αθρόα..

Την πίττα μας ευλόγησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Καράμπελας.Χαιρετισμό απηύθυναν , η Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κ. Χρυσούλα Ευριπίδου-Τομπαλίδου, η οποία εκτός από τις ευχές της, μετέφερε και τις ευχές του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη και της πολιτευτού Νέας Δημοκρατίας Αικατερίνης Μονογυιού, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΜΗΛΟΥ» κ. Εμμανουήλ  Μαρκαντώνης και ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ πατριώτης μας Νίκος Συρμαλένιος.

syndesmos-kopi2018a

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Κερατσινίου κ. Εμμανουήλ Νίνος, ο Μιλτιάδης Πελοποννήσιος  θεματικός υπεύθυνος NOVE Κυκλάδων, ο Ξυδής Ευάγγελος εκπρόσωπος του Ηλία Αποστόλη, επιχειρηματία και χορηγό του Συνδέσμου μας, πρόεδροι και μέλη των συλλόγων από την Ομοσπονδία συλλόγων μικρών Κυκλαδονήσων, η κ. Βασιλική Γουλιμή-Τομπαλίδου, λογοτέχνης-ποιήτρια, η οποία απήγγειλε και ένα ποίημα της για την Μήλο και ο αγαπητός φίλος και υποστηρικτής του Συνδέσμου Γεώργιος Μουνδρέας. Φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων επανέφερε, μετά από πρόταση του επίτιμου Προέδρου της και πρώην Πρόεδρου του Συνδέσμου κ. Εμμανουήλ Νίνου, την βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

syndesmos-kopi2018b

Το πρώτο βραβείο (ευρώ300) δόθηκε στην Ξυδού Ειρήνη του Αντωνίου και της Αικατερίνης η οποία συγκέντρωσε κατά το σχολικό έτος 2016-2017 τον γενικό βαθμό είκοσι (20), το δεύτερο βραβεία (ευρώ 200) δόθηκε στην Ανδριάνα Ξυδού του Γεωργίου και της Ελένης, η οποία συγκέντρωσε τον γενικό βαθμό δέκα εννέα και δώδεκα δέκατα τέταρτα (19 & 12/14) και το τρίτο βραβείο (ευρώ 100) δόθηκε στην Μαρία-Ιωάννα Χατζή του Θεοδώρου και της Σοφίας, η οποία συγκέντρωσε τον γενικό βαθμό δέκα εννέα και οκτώ δέκατα τέταρτα (19 & 8/14).

syndesmos-kopi2018c

Επίσης έπαινοι δόθηκαν στον Εμμανουήλ Χατζή του Θεοδώρου και της Σοφίας και στην Παρασκευή Ξυδού του Αντωνίου και της Αικατερίνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν έκαστος τον γενικό βαθμό δέκα εννέα και τέσσερα δέκατα τέταρτα (19 & 4/14)  Την εκδήλωση μας πλαισίωσαν με την παρουσία τους και μέλη της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ "Ο ΚΕΡΚΗΣ" , ΜΕ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΝ κ.Ανδριανα Μοκα & ΜΟΝΩΔΟΙ ΤΗΝ κ. Βάγια Μαντέλου και Κωνσταντίνα Βήχου, με κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

syndesmos-kopi2018d

Ευχαριστούμε την Κωνσταντίνα Βήχου μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας  και χοροδιδάσκαλο της χορευτικής ομάδας «ΚΕΡΚΗΣ» για την προσφορά της, τον κ. Άγγελο Ρίζο για την δωρεάν προσφορά του ηχοσυστήματος και τον γιό του Στέφανο που με το βιολί του μας ταξίδεψε στα όμορφα νησιά του Αιγαίου. Ευχαριστούμε επίσης και την Μαριάννα Μαρκαντώνη για τα όμορφα κάλαντα που μας είπε. Ακόμα ευχαριστούμε τις κυρίες του Συνδέσμου μας για τα όμορφα εδέσματα που προσέφεραν.

syndesmos-kopi2018e

Το  φλουρί της πίττας των επισήμων «έπεσε» στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Δωρόθεο Β΄, ο Θεός να τον έχει πάντα δυνατό και δημιουργικό.  Το δεύτερο φλουρί έπεσε στον κ. Φωτεινό.

Τέλος ευχαριστούμε  όλους τους συμπατριώτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

syndesmos-kopi2018f

Ευχαριστήριο Συνδέσμου Απανταχού Μηλίων στον βουλευτή της ΝΔ κ.Ιωάννη Βρούτση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό, κ. Ιωάννη Βρούτση, ο οποίος, στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας των συλλόγων μας, απέστειλε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (το οποίο δυστυχώς διέλαθε την προσοχή μας για τεχνικούς λόγους) τον παρακάτω χαιρετισμό:

Κύριοι Πρόεδροι, Αξιότιμα  μέλη των Δ.Σ.,

Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκλησή που μου απευθύνατε για να παραβρεθώ στην προγραμματισμένη εκδήλωση που διοργανώνετε με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου και του Συλλόγου μας.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα είμαι σε προγραμματισμένη περιοδεία στα νησιά Πάρος και Σαντορίνη. Γεγονός, που μου στερεί τη δυνατότητα να βρίσκομαι κοντά σας.

Παρόλα αυτά, θα ήθελα με τα πιο ειλικρινή μου αισθήματα να χαιρετίσω την εκδήλωσή σας και να ευχηθώ τόσο σε σας, όσο και στους συμπατριώτες μου Μηλίους, να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλετε για την ανάδειξη της ιδιαίτερης και μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς τους νησιού μας, της όμορφης Μήλου. Πολλά συγχαρητήρια!!!

Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές που βραβεύονται σήμερα για τις επιδόσεις τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μας κάνουν υπερήφανους και τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και μία καταξιωμένη διαδρομή σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση σας, χρόνια πολλά σε όλους, το 2018 να σας δίνει υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε το χρήσιμο και ωφέλιμο έργο σας.

Με φιλικούς Χαιρετισμούς

Ιωάννης Βρούτσης