"Μηλέικα Νέα"

fwteinh-vakh

Την Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μήλου, ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η κατάσταση στη χώρα μας, συνθήκες διακυβέρνησης, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η κοινωνική πραγματικότητα».

Θα συζητηθούν επίσης ζωτικά ζητήματα της Μήλου και των Κυκλάδων.

Κεντρική ομιλήτρια: Φωτεινή Βάκη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρεμβάσεις από τους τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ: Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο, Νίκο Μανιό.

Βιογραφικό

H Φωτεινή Βάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας (Μ.Α και Ph.D). Είναι επίκουρη καθηγήτρια της Φιλοσοφίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει συγγράψει τα βιβλία: Marx and Habermas on the paradigm of production: towards a re–interpretation of the normative foundations of Critical Theory (University of Essex 2001) και Η πρόοδος στον Διαφωτισμό: πρόσωπα και προσωπεία, Αθήνα, Ευρασία, 2012 καθώς επίσης και μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Στρατευμένη στην Αριστερά από τα νεανικά της χρόνια, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου (1990-1993). Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου (2013-14) και είναι μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς». Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Γαλιατσάτου ΑΝ.Α.Σ.Α

Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε ως μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επανεκλέχτηκε στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Ορίστηκε κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει ως μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.