"Μηλέικα Νέα"

Για άλλη μια φορά το Κέντρο Υγείας Μήλου βρίσκεται στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας της Μήλου, για άλλη μια φορά ταλαιπωρημένο τόσο πολύ άλλωστε μέσα σε αυτήν την τετραετία της Διοικούσας του, η οποία πλέον το έχει αφήσει στον αυτόματο και δείχνει να αδιαφορεί για τις όποιες ανάγκες του.

Λευκή πετσέτα; Μετά την απομάκρυνση της κας Βαλλά ο κ.Κωνσταντίνος Μακρής, πρόεδρος της Διοικούσας λάμπει δια της απουσίας του. Και δε μιλάμε για την όποια παρουσία του στο Κέντρο Υγείας Μήλου.

Με έγγραφη ενημέρωση του ο Διευθυντής ΕΣΥ γιατρός Ηλίας Αποστολόπουλος προς την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Διοικούσας με κοινοποίηση φυσικά στον Δήμαρχο Μήλου, την Έπαρχο Μήλου και το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας Μήλου (ΙΣΚΥΜ), εκφράζει τον προβληματισμό του για την διαιώνιση των προβλημάτων του Κ.Υ. Μήλου.

Προβλήματα που δημιουργούνται από την υποστελέχωση προσωπικού, την ανυπαρξία Διοικούσας Επιτροπής και Επιστημονικής Διεύθυνσης. Η Επιστημονικά Υπεύθυνη τελεί σε πολύμηνη αναρρωτική άδεια και αδυνατεί να εισηγηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή, με αποτέλεσμα η Διοικούσα Επιτροπή για πολλούς μήνες να μην συνεδριάζει καν, καθιστώντας έτσι τουλάχιστον επισφαλή τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μήλου, όπως καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο γιατρός Ηλίας Αποστολόπουλος.

Ταυτόχρονα το Περιφερειακό Ιατρείο Αδάμαντα παραμένει κλειστό, ενώ και οι επισκέψεις γιατρών στα χωριά Πολλωνίων και Ζεφυρίας έχουν παύσει. Κάτι που συνέβαινε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και εξυπηρετούσε κατοίκους των χωριών αυτών σε βασικές ανάγκες τους. Αλήθεια οι Δημοτικές Κοινότητες και οι Τοπικοί Σύλλογοι τι λένε για αυτό; Γιατί καλά τα πανηγύρια, οι χοροί και οι πίτες, αλλά η υγεία μήπως έχει κάποια προτεραιότητα;

Ακολουθεί η επιστολή του Διευθυντή ΕΣΥ Ηλία Αποστολόπουλου με την αναλυτική ενημέρωση, με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μία φορά, στο κατώφλι της έναρξης της τουριστικής σεζόν αλλά και των ημερών του Πάσχα.

kym apostolopoulos epistolh 170323