"Μηλέικα Νέα"

panselinos

Στο μεταίχμιο 21ης με 22ας Μαΐου κοντά στα μεσάνυχτα, πραγματοποιείται η Πανσέληνος στον εξερευνητή Τοξότη, χορεύοντας στον ρυθμό της μεταβλητότητας και της τάσης του Κενταύρου και των Διδύμων για ουσιαστικές αλλαγές. Το αστρολογικό αρχετυπικό ζευγάρι Ήλιου - Σελήνης θα κάνει όψη αντίθεσης στον άξονα Διδύμου - Τοξότη, ενεργοποιώντας επαναστατικές ενέργειες που θα αλληλοεπιδράσουν με το ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο και τον ψυχισμό μας. Εκείνοι που θα βιώσουν πιο έντονα αυτό το κύμα δονήσεων είναι κυρίως όσοι ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες, καθώς και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτά.

Αρκετά εκρηκτική και ατίθαση στον χειρισμό των ενεργειών της, φαίνεται να είναι η φλογισμένη Πανσέληνος, με το άγριο φλερτ που κάνει δίπλα της ο εκνευρισμένος Άρης, ο οποίος συνεχίζει να καταπιέζει τον θυμό του λόγω της ανάδρομης πορείας του. Η φωτιά είναι όπλο δημιουργίας αλλά και καταστροφής. Η ύπαρξη αυτοελέγχου είναι απαραίτητη, προκειμένου να κατευθύνουμε όλη αυτή την ενέργεια σε θετικά κανάλια και να την αποτυπώσουμε ισορροπημένα στον τρισδιάστατο χώρο που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας.

Το φυσικό οικοσύστημα του Τοξότη βρίσκεται πέρα από τα πρέπει της κοινωνίας, την οικογενειακή καταπίεση, τα ταμπού και τα στερεότυπα. Είναι ένας ελεύθερος κυνηγός που αναζητάει και τρέφεται με οράματα, εμπειρίες, όνειρα, ιδέες, ταξίδια και γνώση, διαμορφώνοντας την δική του κοσμοθεωρία για την οποία μάχεται. Ο Κένταυρος είναι ένα μυστηριώδες πλάσμα. Μισός άλογο, που αντιπροσωπεύει τα ζωικά ένστικτα και μισός άνθρωπος που αντιπροσωπεύει την πνευματικότητα. Στέκεται σε ένα ύψωμα με το τόξο και το βέλος, ευλογημένα από τον Δία, να στοχεύει το όραμα και τα όνειρά του που πολλές φορές φαντάζουν αρκετά μακρινά για τα δεδομένα του υλικού μας κόσμου. Αυτή η Πανσέληνος αντιπροσωπεύει την εσωτερική ένταση και επιθυμία που αντανακλάται στην τεντωμένη χορδή του τόξου η οποία προετοιμάζει το βέλος που ετοιμάζεται να σκίσει τους ουρανούς και να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια προκειμένου να βρει τον στόχο του. Μας διεγείρει, να περιπλανηθούμε μέσα στον νου μας και τις σκέψεις μας και να βρούμε ποια κομμάτια του εαυτού μας καταπιέσαμε, προκειμένου να χωρέσουμε μέσα στην γνώμη κάποιων ανθρώπων. Ποιες πεποιθήσεις μας έχουμε θυσιάσει, για να ζητιανέψουμε μια ψευδή αναγνώριση από ανθρώπους μηδενιστές που το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν και να προσπαθούν να καταπνίξουν την δημιουργικότητα των άλλων γιατί δεν την αντέχουν; Οι ενέργειες αυτού του φεγγαριού, μας προτρέπουν να βγάλουμε αυτό το αγκάθι απ' το πόδι για να μπορέσει το παιδί μέσα μας να σταματήσει να φοβάται φαντάσματα χωρίς υπόσταση και να βηματίσει ελεύθερα στο δικό του μονοπάτι.

Είναι πιθανόν να συμβεί κάποιο γεγονός, το οποίο θα ξυπνήσει την πλευρά του επαναστάτη μέσα μας, ο οποίος καθόταν υπομονετικά για αρκετό καιρό μέσα στο κλουβί, ανεχόμενος τους δεσμώτες του και περιμένοντας κάποιον να του ανοίξει. Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε εμείς, εκείνοι οι οποίοι θα λυγίσουν τα σίδερα μέσα από την νοητική μας δύναμη και επιθυμία να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία και τα ιδανικά μας. Έχει έρθει η χωροχρονική στιγμή που ανοίγουν τα εσωτερικά μάτια της ψυχής και γίνονται αποκαλύψεις. Ας μην συρρικνωνόμαστε μέσα σε κλουβιά ενοχών που φτιάχνουν περίτεχνα εκείνοι που θέλουν να εμποδίσουν την εξέλιξή μας, για να μην ξεβολευτούν οι ίδιοι από τις συνήθειες τους. Είναι η ώρα της εκτόνωσης συναισθημάτων που καταπιέζαμε καιρό. Δεν έχουμε γεννηθεί για να υπακούμε σε οδηγίες και κανόνες που μας ανακοινώνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν ιδέα πώς να ζήσουν την δική τους ζωή. Δεν έχουμε ανάγκη δεσμοφύλακες που προσπαθούν να μας παραλύσουν μέσω του φόβου απώλειας της ασφάλειας.

Οι Τοξοτίσιες ενέργειες έρχονται για να μας απεγκλωβίσουν από απειλές και ενοχικά σύνδρομα και να μας καταστήσουν ετοιμοπόλεμους για να υπερασπιστούμε δυναμικά τις ιδεολογίες μας. Έχουμε πάντα την ελευθερία να επιλέγουμε την συμπεριφορά και την στάση μας απέναντι σε εξωτερικές καταστάσεις και ανθρώπους που απειλούν την ευτυχία και την μοναδικότητά μας. Δεν είμαστε προϊόντα προς κατανάλωση για να μας κακοποιούν οι άλλοι με παιδικά απωθημένα. Είναι απαραίτητο να σταματήσει το λουτρό ενεργειακού αίματος. Αυτό το οργισμένο φεγγάρι αναρωτιέται αν υπάρχει κάποια λογική στο να συμπιεζόμαστε φοβισμένοι κάτω από την θέα μιας βέργας η οποία δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση.

Η ζωή που ζούμε είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας. Αν οι επιλογές μας βασίζονται στον φόβο, αυτή είναι η πραγματικότητα που θα ζήσουμε. Βασίζουμε την ασφάλειά μας σε εξωτερικές προϋποθέσεις και έτσι καταδικάζουμε τον εαυτό μας να βιώνει συνεχώς φόβο, ανασφάλεια, κίνδυνο και έτσι να αφήνει τους άλλους να καταπατάνε και να εξευτελίζουν ότι όμορφο και αληθινό έχει πάνω του. Οι Τοξοτίσιες ενέργειες που θα μας διαπεράσουν, μας μεταφέρουν το αυτονόητο για τον Τοξότη μήνυμα ότι η ουσιαστική ασφάλεια είναι εσωτερική και βασίζεται στην δική μας πνευματική αλήθεια και όχι στις αυταπάτες που έχει υφάνει η κοινωνία τόσο αριστοτεχνικά για να πέφτουμε μέσα σαν τις μύγες και μετά να μας απομυζούν σαν αράχνες βαμπίρ. Αν επιμένουμε να βασίζουμε την ασφάλεια μας σε εξωτερικά γεγονότα και στις γνώμες των άλλων, τόσο θα υιοθετούμε δουλικό ρόλο. Όταν βρούμε την πνευματική ασφάλεια τότε θα σταματήσουμε να μουμιοποιούμε τον εαυτό μας μέσα από γελοίους συμβιβασμούς που υποσκάπτουν τις πραγματικές μας επιθυμίες και την ηθική μας. Το μυαλό μας έχει γίνει μια ανεξέλεγκτη δίνη που απορροφάει καταστροφικές νοητικές προβολές του μέλλοντος, οι οποίες ροκανίζουν την ενέργειά μας, αφήνοντας μας εξαντλημένους.

Η Κενταυρίσια Πανσέληνος σε σύνοδο με τον Άρη, μας καλεί με την σάλπιγγα της αφύπνισης να κινητοποιηθούμε μέσα από σταυροφορικό πάθος, να βγάλουμε στην επιφάνεια τις πεποιθήσεις μας και να τις υπερασπιστούμε σαν γενναίοι πολεμιστές. Κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην οδηγηθούμε στα άκρα. Θα ευαισθητοποιηθούμε αρκετά και θα ψάξουμε τρόπους εκδήλωσης του δικαιολογημένου θυμού μας, τον οποίο καταπιέζαμε για αρκετό καιρό. Το κουβάρι των ερωτικών σχέσεων φαίνεται να ξεμπερδεύεται. Είναι πιθανό να έχουμε εκρηκτικά debate καθώς ο Τοξότης δεν φημίζεται για την διπλωματία του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην καταπνίγει τον εαυτό του. Οι συναναστροφές με αρνητικούς ανθρώπους συμβαίνουν όχι για να τους ανεχόμαστε αλλά για να θέτουμε όρια και να παίρνουμε και να δίνουμε μαθήματα ζωής. Ο Τοξότης είναι ένας φυσικός δάσκαλος και διδάσκει ότι το να ακινητοποιούμαστε και να περιοριζόμαστε μέσα σε έναν μικρόκοσμο που έφτιαξαν άλλοι για εμάς, δεν μας παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια, αλλά αντιθέτως μπορεί να μας κατευθύνει σε νοητικές φυλακές που θα μας οδηγήσουν σε ψυχολογική, συναισθηματική και σωματική ανισορροπία και αρρώστια.

Η Πανσέληνος αυτή θέτει καίρια ερωτήματα. Με ποιο δικαίωμα επιτρέπουμε να περιορίζουν την ιερότητα του εαυτού μας και να τον μετατρέπουν σε δούλο; Γιατί μας τρομάζουν άνθρωποι που οι ίδιοι είναι κενοί και κούφιοι και αφήνουμε να αποφασίζουν για την ζωή μας; Νομίζουμε ότι οι άλλοι ξέρουν καλύτερα τον δικό μας ρόλο και σκοπό ύπαρξης σε αυτόν τον κόσμο ενώ καλά καλά δεν ξέρουν τον δικό τους; Δεν είμαστε δέντρα για να μας κόβουν και να μας προορίζουν για την ξυλόσομπα. Καταναλώνουμε ενέργεια για να αποφεύγουμε καταστάσεις και δεν μας μένει ενέργεια για να δημιουργήσουμε. Πρέπει να διατηρήσουμε μια διεκδικητική στάση, αν θέλουμε να έχουμε την ζωή που επιθυμούμε. Τα ψεύτικα σκηνικά φαίνεται να μας φέρνουν επιτέλους στα όριά μας. Απέναντι από την πολεμική Αρειανή Πανσέληνο της αλήθειας στον Τοξότη, έχουμε έναν ερωτικό Ήλιο στον διπλωμάτη Δίδυμο σε σύνοδο με την Αφροδίτη. Δύο ιππότες της επικοινωνίας που είναι έτοιμοι να κονταροχτυπηθούν ή να συνεργαστούν. Θα υπάρξει τάση για συναισθηματική κυκλοθυμία, ιδιαίτερα μέσα στις ερωτικές σχέσεις. Οι αντιθέσεις των πλανητών θα προκαλέσουν συγκρούσεις μεταξύ συνειδητού και υποσυνειδήτου, αρσενικού και θηλυκού, θα εκδηλωθούν έντονα και θα χρωματίσουν με έντονο ερωτισμό το σκηνικό. Η Πανσέληνος στον Τοξότη έχει τον παρορμητισμό και την ωμή ενέργεια του Άρη να βάλει σε εφαρμογή τα οράματα που θέλει. Αν καταφέρει να συνεργαστεί με τον Ήλιο στους Διδύμους, τότε αυτός θα βοηθήσει με την συλλογή πληροφοριών, να καταφέρει να υλοποιήσει τις ιδέες του. Θα αντιληφθούμε ότι επιτρέψαμε να καταπατήσουν την ηθική μας και τις επιθυμίες μας εδώ και αρκετό καιρό και αυτό είναι κάτι που καλούμαστε να διορθώσουμε. Οι αστρολογικοί οίκοι μέσα στους οποίους συμβαίνουν οι πλανητικές αντιθέσεις, θα καθορίσουν σε ποιον τομέα της ζωής μας, θα εκδηλωθούν αυτά τα γεγονότα.

Καινούργιες πεποιθήσεις και ιδανικά έρχονται να ανανεώσουν την γεωγραφία της κοσμοθεωρίας μας. Επιλέξτε καταστάσεις και ανθρώπους οι οποίοι καθρεφτίζουν την αξία σας, θαυμάζουν την μοναδικότητά σας και σέβονται τα συναισθήματα σας. Μπορεί να συμβούν αλλαγές σε σχέδια που κάνουμε για κάποιο ταξίδι. Είναι πιθανόν να έχουμε προγνωστικά ή προφητικά όνειρα. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε κάποιο καινούργιο extreme άθλημα. Για την Πανσέληνο στον Τοξότη αυτό που οι άλλοι πιστεύουν ότι είναι ρίσκο και τρέλα, αυτό ακριβώς είναι ζωή. Θα αμφισβητήσετε τις σχέσεις σας με ανθρώπους και θα τις επαναξιολογήσετε θέτοντας τις σε πιο υγιείς βάσεις. Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις σε διάφορους τομείς θα είναι έντονοι και δεν θα υπάρχει ιδιαίτερη διάθεση για συμβιβασμούς. Οι τοξοτίσιες ενέργειες είναι έντονες και ερωτικές γιατί έχουν στόχο την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι μια απαιτητική ερωμένη.

Ο Τοξότης διακατέχεται από την αίσθηση της εσωτερικής ασφάλειας, και αυτοπεποίθηση που τον κάνει να παραμένει ήρεμος ακόμα και αν βρίσκεται στη μέση μιας θύελλας. Παρ' όλα αυτά η έντονη επαφή του φεγγαριού με τον Άρη, κάνει τον Τοξότη να βγάζει υπερβολικά θαρραλέα και επαναστατικά την αλήθεια του. Η φωτιά προτρέπει να βρούμε το κρυφό μας πάθος, το οποίο θα λειτουργήσει σαν πηγή έμπνευσης υπέρβασης του εγώ. Το να παραμείνεις υγιής σε μια κοινωνία η οποία δίνει περισσότερη σημασία στο θέατρο και την παράσταση αντί το συναίσθημα και τις πραγματικές επιθυμίες του ατόμου, είναι δύσκολος άθλος αλλά φαίνεται ότι το σύμπαν μας εφοδιάζει με τις κατάλληλες δονήσεις για να καταφέρουμε να αμυνθούμε σε αυτόν τον παραλογισμό. Είναι στο χέρι μας να πάψουμε να είμαστε παγιδευμένοι ανάμεσα σε οπτασίες φόβου δίχως υπόσταση που τους επιτρέπαμε μέχρι τώρα να κουνάνε το δάχτυλο και εμείς να ζαρώνουμε. Οπτασίες που όσο εσύ ζαρώνεις, τόσο αυτές μεγαλώνουν. Ο φόβος είναι πολύτιμη ενεργειακή απώλεια και αιμορραγία. Οι αρνητικοί άνθρωποι τρέφονται από αυτή την απώλεια σαν πεινασμένοι καρχαρίες. Και όσο τους αφήνουμε, τόσο θα μας κατατρώνε την ζωή. Το μέλλον ανήκει σε νοητικές προβολές του νου μας και ως εκ τούτου δεν έχουμε απολύτως κανέναν έλεγχο. Όσο πλησιάζουμε κοντά στην εσωτερική μας Πηγή, τόσο τα τέρατα του φόβου θα μικραίνουν. Πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμα και είναι υποχρέωσή μας, να αποφασίζουμε για τη ζωή μας, εδώ και τώρα. Να κρατήσουμε τον εαυτό μας καθαρό και μακριά από αρπακτικά που προσπαθούν να διχάσουν και να ξεσκίσουν τον ψυχισμό μας μέσα από την μάσκα του: «εγώ για το καλό σου το λέω».

Το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε πρέπει να ραγίσει και να καταρρεύσει, έτσι ώστε να έρθουν στην επιφάνεια τα καταπιεσμένα μας όνειρα. Ο ανάδρομος Άρης ίσως εμποδίζει ακόμα να δούμε όλες τις πλευρές μιας κατάστασης. Αντιλαμβανόμαστε κάποια μικρά κομμάτια μιας ευρύτερης εικόνας η οποία ενδέχεται να συμπληρωθεί στην Πανσέληνο της 20ης Ιουνίου που γίνεται επίσης στον Τοξότη, τονίζοντας την ζωτικότητα της αποδέσμευσης από καταστάσεις και άτομα που μας καταπιέζουν και μας ελέγχουν την ζωή. Αφήστε πίσω σας ψυχικά πτώματα, που λειτουργούν σαν βαρίδια που σας καθηλώνουν στον πάτο. Η Πανσέληνος αυτή ωθεί την έντονη περιέργεια και διπλωματικότητα των Διδύμων, να συνεργαστεί με τα αδάμαστα, ελεύθερα ένστικτα του Τοξότη για να υπερασπιστούν τις ιδέες και τα ιδανικά τους. Η Πανσέληνος στον Τοξότη με τις ενέργειές της, παρακινεί να πετάξουμε τις προκαταλήψεις στον κάδο σκουπιδιών, να ποδοπατήσουμε στερεότυπα και εξαρτήσεις και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αναδυθεί και να πάρει μια βαθιά ανάσα ζωής και ελευθερίας. Θα περιπλανηθούμε και θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις και ανθρώπους που μας εμπνέουν και μας ενθαρρύνουν να ακολουθήσουμε το δικό μας μονοπάτι.

Ο Ήλιος με την ενέργεια των Διδύμων μας ωθεί να είμαστε σε επιφυλακή συνεχώς για ότι συμβαίνει στο κοντινό μας περιβάλλον και να κρατάμε νοητικές σημειώσεις στις οποίες ανατρέχουμε κάθε τόσο. Η Πανσέληνος στον Τοξότη απ' την άλλη λειτουργεί σαν ψυχικό σκάνερ, αποτυπώνοντας την μεγάλη εικόνα μέσα μας και κάνοντας σχέδια υλοποίησης.

Ο Τοξότης μέσα από αυτό το φεγγάρι πυροδοτεί με το τόξο του, τα βέλη της αλήθειας και της ελευθερίας. Τα πολυτιμότερα αγαθά που πρέπει όλοι οι άνθρωποι να σεβόμαστε. Καμία ψυχή δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό της.

«Τα μεγάλα πνεύματα πάντα αντιμετωπίζουν βίαιες αντιδράσεις από υποδεέστερα μυαλά»Άλμπερτ Αϊνστάιν

Κέλλυ Κωστούλια

Παραψυχολόγος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.