"Μηλέικα Νέα"

Με την συμμετοχή 14 μελών της και 2 πυροσβεστικά οχήματα η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου μετέβη στο χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων στην περιοχή Μπραντόνι κατά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς την Κυριακή 2 Απριλίου. Η αναφορά της Ο.Ε.Δι.Μ. για το περιστατικό ακολουθεί:

Διάρκεια: από 02/04/2023, 15.30μ.μ. έως 04/04/2023, 10.30π.μ.

Περιοχή: Μπραντόνι, σημείο συγκέντρωσης απορριμμάτων Μήλου

oedim pyrkagia bradoni 2023b

Συμμετοχή: 14 μελών της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου «Ο.Ε.ΔΙ.Μ.» με 2 πυροσβεστικά οχήματα: το Unimog "Καίτη Κυριακοπούλου" και το αμερικάνικο Dodge, ο πενταετής υπάλληλος της Π.Υ. Μήλου κ. Γεώργιος Μαυρογιάννης με το Πυροσβεστικό όχημα της υπηρεσίας, ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Ζούλιας Φραγκίσκος, οι υπάλληλοι του Δήμου Μήλου: Βικελής Νικόλαος, Ζαγουρής Δημήτριος Καμακάρης Γεώργιος, Κολιαράκης Αργύρης, Μάλλης Ιωάννης και Μπακρής Αθανάσιος, που ήταν χειριστές του βυτιοφόρου οχήματος και του σκαπτικού μηχανήματος του Δήμου Μήλου.

Οι ιδιώτες ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και σκαπτικών μηχανημάτων, με τους οδηγούς τους:

Θοδωρής Ζούλιας (εταιρία Μ & Ζ)

Μάριος Καβαλιέρος (Μπαμπλάς)

Νικόλαος Μάλλης (Πατσαβούρας)

Ιωάννης Μαυρογιάννης (Ακούρευτος)

Φραγκίσκος & Στέλιος Μαυρογιάννης (Γαρυφαλάκης)

Παναγιώτης Μικέλης (Μυλωνάς)

Γεώργιος Ραπανάκης (Κολοτούμπας)

Η εταιρία Imerys S.A. με βυτιοφόρο όχημα και οδηγό τον κ. Μάλλη Ζήσιμο.

Παρόντες: ο Δήμαρχος Μήλου κ. Μανώλης Μικέλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Ζούλιας, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μωραΐτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλάκας κ. Διονύσης Παπασωτηρίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρυπητής κ. Εμμανουήλ Τερζάκης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Μήλου κ. Παπάζογλου Γεώργιος με αστυνομικούς του Α.Τ. Μήλου και ο πολίτης κ. Στράτος Βασιλάκης.

oedim pyrkagia bradoni 2023a

Περιστατικό:

Μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 02 Απριλίου 2023, ειδοποιηθήκαμε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ζούλια Φραγκίσκο για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων στην περιοχή Μπραντόνι Μήλου. Αμέσως μεταβήκαμε στο περιστατικό και μέχρι την αναχώρησή μας από αυτό, την Τρίτη 04 Απριλίου 2023, συμβάλαμε με τις δυνάμεις μας και τον εξοπλισμό μας στον περιορισμό εξάπλωσης της πυρκαγιάς πέραν του χώρου συγκέντρωσης των απορριμμάτων, στην κατάσβεση εστιών αναζωπύρωσης και τη διαφύλαξη της περιοχής για τυχόν εξάπλωση της φωτιάς. Κατά τις βραδινές ώρες η διαφύλαξη έγινε με βάρδιες των 5 ατόμων.

Η αναχώρηση μας από το περιστατικό έγινε όταν κρίθηκε ότι είχε διασφαλιστεί κατά το δυνατόν, η μη εξάπλωση της φωτιάς πέραν του χώρου των απορριμμάτων.

oedim pyrkagia bradoni 2023e

Ευχαριστούμε πολύ για τις δωρεές τροφίμων τις τοπικές επιχειρήσεις:

Εστιατόριο Γλαρονήσια

Γρηγόρης Μικρογεύματα,

Mini market Τσακανός.

Επιπλέον, για τη δωρεά φαρμακευτικού υλικού το φαρμακείο της κ. Κατερίνας Παστρικού.

Με εκτίμηση

Ο.Ε.Δι.Μ.

Σχετικό άρθρο: 

oedim pyrkagia bradoni 2023c

oedim pyrkagia bradoni 2023