"Μηλέικα Νέα"

 

kentro-ygeias-milou

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για θέματα υγείας στη νήσο Μήλο του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μήλου, κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη (α.π. 6357/24-10-2016), σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου στον Αδάμαντα της Μήλου.

Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Δήμαρχος, επισημαίνει ότι η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας σε συνδυασμό με τον μεγάλο φόρτο εργασίας των ιατρών, έχει ως αποτέλεσμα η ιατρός Υπόχρεος Υπηρεσίας Υπαίθρου του Κ.Υ. να αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου στον Αδάμαντα. Γεγονός, που πλήττει τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού και που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από το Περιφερειακό Ιατρείο στο Κ.Υ. του νησιού για να νοσηλευτούν, μια απόσταση 6 χλμ.

Δυστυχώς οι ανάγκες και τα προβλήματα των δομών υγείας των Κυκλάδων και των Νησιών του Αιγαίου πολλαπλασιάζονται, ενώ η κατάσταση το τελευταίο διάστημα επιδεινώνεται δραματικά. Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η κυβέρνηση αδιαφορεί και δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα του συστήματος υγείας σε όλη τη χώρα, που με δική της ευθύνη καταρρέει.

Τα χτυπήματα στη νησιωτική Ελλάδα είναι απανωτά και συνεχόμενα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπατά κατ’ εξακολούθηση τους νησιώτες, που βλέπουν τη ζωή και το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζονται.

Με το έγγραφό του ο Δήμαρχος Μήλου, επισημαίνει τις αυξημένες ανάγκες του Κ.Υ. Μήλου και παράλληλα εκφράζει την έντονη ανησυχία και την αγωνία των κατοίκων, που βλέπουν την απουσία και την αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στους νησιώτες να μεγαλώνει. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και να σέβεται το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις των Ιατρών Υπόχρεων Υπηρεσίας Υπαίθρου, καθώς και των Ιατρών με Ειδικότητα στο Κ.Υ. Μήλου και να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου στον Αδάμαντα.