"Μηλέικα Νέα"

«Με αφορμή το άρθρο S.O.S. για το Κ.Υ. της Μήλου σε πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας οφείλω να ενημερώσω ότι:

Η υποστελέχωση του Κ.Υ. Μήλου σε ιατρικό προσωπικό δεν είναι αποτέλεσμα αδράνειας του πρώην Δ/ντή Ηλία Αποστολόπουλου αλλά μελετημένου σχεδίου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, η οποία ενάντια στην Απόφαση του Δ.Σ. του γηροκομείου να επισκευασθεί το σπίτι του Λιλλή (μπουγιάνου) ώστε να στεγασθούν οι ιατροί, ο πρόεδρος του Δ.Σ. τότε Δήμαρχος παραχώρησε το σπίτι σε αστυνομικό με αποτέλεσμα να βρεθεί στο δρόμο η παιδίατρος Γεωργοπούλου Ζωή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όσον αφορά την επιτυχημένη ιατρό που εγκαταστάθηκε σε ξένη χώρα, σας ενημερώνω ότι συνεχίζει να δεσμεύει μία θέση ιατρού υπηρεσία υπαίθρου με αποτέλεσμα να μην έχουν γιατρό Πολλώνια & Ζεφυρία.

Το Κ.Υ. Μήλου με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν σταμάτησε ποτέ να παρέχει τις υπηρεσίες του. Είμαστε δίπλα στους ασθενείς μέρα νύχτα, δεν έχει παρουσιασθεί ποτέ πρόβλημα και δεν έχει κινδυνέψει η ζωή κανενός.

Η κινδυνολογία δεν βοηθάει και δεν έλυσε ποτέ προβλήματα ώστε να τα λύσει τώρα.

Η Διοικούσα Επιτροπή με πρόεδρο ακόμη τον Αντώνιο Νίνο (Μαλλιά) παρά το αρνητικό κλίμα και τον πόλεμο που δέχθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κάλυψε τις ανάγκες του Κ.Υ.Μ. άμεσα και αποτελεσματικά.

Η υποστελέχωση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπως είναι τα Κ.Υ. και τα αγροτικά ιατρεία των μικρών νησιών πρέπει να αντιμετωπισθεί σωστά και ουσιαστικά από την πολιτεία:

Α)με κατάλληλη εκπαίδευση των ιατρών ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους, μακρυά από το νοσοκομείο, ώστε να σταματήσουν επιτέλους τα ελικόπτερα να αλωνίζουν άσκοπα το Αιγαίο και

Β)να δοθούν κίνητρα (κατοικία και ειδικό μισθολόγιο) ώστε γιατροί ειδκότητας να καλύψουν το νησί.»

Ο Δ/ντής του Κ.Υ.Μήλου

Ιατρός Ηλίας Αποστολόπουλος