"Μηλέικα Νέα"

lymata2017

«Καταγγέλουμε την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Μήλου, Γεράσιμο Δαμουλάκη, διότι με την παράνομη επιφανειακή διάθεση των λυμάτων τα τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές του Νησιού, δημιουργήθηκαν εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών. Μια ιπτάμενη απειλή μεταφέρει ασθένειες.

Στο Νησί υπάρχει θέμα σοβαρής υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κινδύνου για την Δημόσια υγεία, λόγω της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων από το Δημοτικό αποχετευτικό δίκτυο. Ενδεικτικό είναι το πρόστιμο των 42.000 ευρώ που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέβαλε στον Δήμο Μήλου, το 2017, λόγω της αδιαφορίας του Δημάρχου και την μη συμμόρφωση του Δήμου Μήλου με την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ζητούμε την άμεση διενέργεια ελέγχου και καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας να αναλάβουν τις προσωπικές και πολιτικές τους ευθύνες»

Οι Ιατροί του Κέντρου Υγείας Μήλου

Γεωργοπούλου Ζωή – Παιδίατρος

Αποστολόπουλος Ηλίας – Γενικής Ιατρικής

Δείτε την επιστολή εδώ...

Οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νίκος Μανιός καταθέτουν αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τους κ.κ. Υπουργούς

 

Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το έγγραφο του Κέντρου Υγείας Μήλου σχετικά με την «Επιφανειακή διάθεση λυμάτων», η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία στο νησί της Μήλου.