"Μηλέικα Νέα"

kentro-ygeias-milou

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι από τον Μάιο του 2017 εκδηλώθηκε και στην Ελλάδα η επιδημία Ιλαράς, που είχε ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη από τον περασμένο χειμώνα. Τα κρούσματα στο διάστημα Μάιος-Αύγουστος 2017 έφτασαν τα 100 και πρόκειται για ανεμβολίαστα ή ατελώς εμβολιασμένα άτομα, κυρίως παιδιά.

Ενόψει της τρέχουσας επιδημικής έξαρσης ιλαράς, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει αποφασίσει τα εξής (6-9-2017):

1)Συστήνει τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR).

2)Εκτάκτως λόγω της επιδημικής έξαρσης ιλαράς, συστήνει τη διενέργεια της 1ης δόσης του τριπλού εμβολίου Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό, το ταχύτερο δυνατόν.

Παρακαλούμε τα άτομα που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες και τους γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας άνω των 12 μηνών και δεν έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια MMRή PRIORIXμε 2 δόσεις να προσέλθουν στο Παιδιατρικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Μήλου με τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν να επικοινωνήσουν στο τηλ.2287360012 (κ.Κυριακούλα Κοντογιάννη – Επισκέπτρια Υγείας) για περισσότερες πληροφορίες.

Παιδίατρος Κ.Υ. Μήλου

Ζωή Γεωργοπούλου