"Μηλέικα Νέα"

Σε κάλεσμα για συνεργασία της τουριστικής προβολής και οργάνωσης του νησιού μας προχώρησαν την Τρίτη 19 Μαΐου ο δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης, η Έπαρχος Μήλου Ελισάβετ Χωριανοπούλου, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, το Σωματείο Ενοικιαζομένων Μήλου, το Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου και ο Σύλλογος Πλοιοκτητών Μήλου προς τα μέλη και μη, επαγγελματίες Μήλου αναφέροντας:

«Στα πλαίσια σχετικής εισήγησης από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Μήλου και κάλεσμα του Συνδέσμου Επαγγελματιών, συναντήθηκαν σήμερα τα μέλη των συμβουλίων των 4 επαγγελματικών συλλόγων του νησιού παρουσία του Δημάρχου κ. Μανώλη Μικέλη και της Επάρχου κα Έλλης Χωριανοπούλου.

Εν όψη της μεγάλης κρίσης που περνάει ο τουρισμός της Μήλου αποφασίσθηκε να γίνει το παρόν κάλεσμα προς όλους τους επαγγελματίες του νησιού με στόχο την από κοινού σύμπραξη ιδιωτών, συλλόγων και τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμου και Επαρχείου) για το καλό της Μήλου και όσων δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στο τουρισμό.

Θεωρούμε ότι η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και η ένωση δυνάμεων είναι μονόδρομος ώστε το νησί να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις επικοινωνιακά στο απαιτητικό καλοκαίρι του 2020 αλλά και στις εξίσου ανταγωνιστικές χρονιές που έρχονται.

Στόχος αυτού του καλέσματος είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα που θα υποστηρίξει τους παρακάτω σημαντικούς στόχους υπό την αιγίδα του Δήμου και Επαρχείου Μήλου:

*Προβολή της Μήλου για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2020 στην Ελλάδα αλλά και σε προσεκτικά επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού με σύγχρονες και αποδοτικές μεθόδους.  

*Χάραξη ενιαίας τουριστικής στρατηγικής του νησιού για το 2021-2024, ώστε να προβληθεί ο τόπος μας, οι επιχειρήσεις και οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν σε αυτήν μας την προσπάθεια.

Όποιος επαγγελματίας επιθυμεί να συμμετέχει παρακαλούμε να το δηλώσει μέχρι την Δευτέρα 25/5/20, συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρει πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/2qEjafAufh8dLBiy6

ή εναλλακτικά επικοινωνώντας με την γραμματεία του ΣΕΒ στο 2287028031 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. όπου θα αναφέρετε τα στοιχεία επικοινωνίας του και το είδος της επιχείρησής του.

Θα ακολουθήσει σύντομα συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν όσοι συμπλήρωσαν την φόρμα, ώστε να συζητηθούν οι δράσεις και να ορισθεί μια ομάδα διαχείρισης του έργου.  

Όσοι περισσότεροι συμμετάσχουμε τόσο αποδοτικότερη θα είναι η προσπάθεια μας και αντίστοιχα τόσο χαμηλότερη η οικονομική μας συμμετοχή.  Μέσα στην δύσκολη αυτή συγκυρία ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για το καλύτερο του νησιού και των ανθρώπων του.»

Ο Δήμαρχος Μήλου

Μανώλης Μικέλης

Η Έπαρχος Μήλου

Έλλη Χωριανοπούλου

Για τον Σύνδεσμο Επαγγελματίων

Γιάννης Μάλλης

Για το Σωματείο Ενοικιαζομένων

Γιώργος Μάλλης

Για το Σωματείο Ξενοδόχων

Δημήτριος Μωραΐτης

Για το Σύλλογο Τουριστικών Σκαφών

Γιώργος Μαθιουδάκης