"Μηλέικα Νέα"

asthenofora-kammena2

Ισχυρό πλήγμα δέχτηκε το Κέντρο Υγείας Μήλου καθώς από σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου δύο ασθενοφόρα που ήταν σταθμευμένα στον εξωτερικό του χώρο τυλίχτηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σε δηλώσεις του ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μήλου κ.Ηλίας Αποστολόπουλος ενημέρωσε ότι «το συμβάν έλαβε τόπο στις 2.00 το πρωί και αφού ο οδηγός του ασθενοφόρου επέστρεψε έχοντας μεταβεί στο λιμάνι για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας.

Τρεις ώρες αργότερα, γύρω στις 5.00 το πρωί ενημερωθήκαμε ότι έχουν καταστραφεί και τα δύο ασθενοφόρα από φωτιά. Ήταν εντός του χώρου στάθμευσης στο Κέντρο Υγείας του νησιού, έγινε με επιτυχία η απομάκρυνση του τρίτου ασθενοφόρου (μονάδα) και θεωρώ ότι ήταν ατύχημα. Αύριο θα έρθει στο νησί εμπειρογνώμονας από την Σαντορίνη ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το συμβάν. Δεν ήταν οχήματα που είχαμε εκτός λειτουργίας. Ήταν σε καλή κατάσταση και ήταν σε ενεργό δράση.»

asthenofora-kammena

Η Μήλος ξεμένει πάνω στην κρίσιμη έναρξη της σεζόν από ασθενοφόρα και όπως δηλώνει προβληματισμένος ο κ. Αποστολόπουλος «τώρα θα προσπαθήσουμε να βρούμε ένα ακόμη ασθενοφόρο για να μπορέσουμε να βγάλουμε το καλοκαίρι. Και θα πρέπει να καλύπτει και τις προδιαγραφές του νησιού της Μήλου»

Στο χώρο βρέθηκε άμεσα το Πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Μήλου άκρως εξοπλισμένο και πλήρως οργανωμένο με γεμάτη δεξαμενή νερού ήδη και με την έγκαιρη επέμβαση του οδηγού του Γιάννη Μάλλη και του Μανώλη Αυγερινού, καθώς και την πολύτιμη βοήθεια του οδηγού ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Μήλου Παναγιώτη Λιβανού, οοποίος παρότι εκτός υπηρεσίας μετέβη στο Κέντρο Υγείας, η φωτιά σβήστηκε. 

Λίγο αργότερα την παρουσία της δήλωσε και η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου η οποία κατέφθασε και συμμετείχε στην κατάσβεση.

Τα αίτια της φωτιάς ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου.

asthenofora-kammena3

asthenofora-kammena4

asthenofora-kammena1