"Μηλέικα Νέα"

imerys-safety2018

Η Imerys, στo πλαίσιo της συνεχούς προσπάθειας για την βελτίωση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων της, με απώτερο στόχο την εξάλειψη κάθε τραυματισμού εν ώρα εργασίας, οργάνωσε και υλοποίησε για 2η συνεχόμενη χρονιά την παγκόσμια ημέρα ασφάλειας «Safety Connect Day»

Στις 22 Ιουνίου, όλα τα εργοστάσια και κάθε είδους εγκαταστάσεις της εταιρείας παγκοσμίως παρέμειναν κλειστά. Η κίνηση αυτή είναι συμβολική και το μήνυμα σαφές και ηχηρό: «η Ασφάλεια είναι πρώτα από όλα». Την ημέρα αυτή διοργανώθηκαν εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ασφάλεια και για την φετινή χρονιά το θέμα ήταν «Η προσωπική μου δέσμευση στην ασφάλεια».

imerys-safety2018a

Εκείνη την ημέρα, όλοι οι εργαζόμενοι και εργολάβοι της εταιρείας στη Μήλο συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος. Συνολικά περίπου 400 άτομα συμμετείχαν στη γιορτή της ασφάλειας και παρακολούθησαν τις δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί.

imerys-safety2018b

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Διευθυντή Λειτουργιών Μήλου κ. Ιωάννη Σανούδου, και βασικό άξονα το μήνυμα της ημέρας που αφορά στην προσωπική δέσμευση του κάθε εργαζομένου, ο οποίος μέσω της καθημερινής συμπεριφοράς του στον εργασιακό χώρο και στη ζωή του γενικότερα, συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της κουλτούρας Υγείας και Ασφάλειας της Εταιρείας. Διότι τελικά η αλλαγή ξεκινάει από τον καθένα μας ατομικά και αναδεικνύεται από τη συλλογική προσπάθεια.

imerys-safety2018c

Την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η Οικονομική Διευθύντρια του Metallurgy Division κ. Shumin Wang, η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα για την ασφάλεια, και μάλιστα μέσω ομιλίας στα ελληνικά!

Η ημέρα συνεχίστηκε με τις κυρίως δραστηριότητες οι οποίες περιελάμβαναν παρουσίαση σε θέματα Υ&Α από τον Μηχανικό Υ&Α κ. Μάνθο Πεγγούση και δραστηριότητες σε ομάδες όπου οι εργαζόμενοι αφηγήθηκαν πώς έχει επηρεαστεί μέσω της εργασίας η συμπεριφορά τους στα θέματα ασφάλειας στην προσωπική τους ζωή.

imerys-safety2018e

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τους Προϊστάμενους Τομέων κ. Πέγκυ Σταθοπούλου, κ. Απόστολο Γκαγκάκη και κ. Μιχάλη Παπασωτηρίου, σχετικά με τους κυριότερους κινδύνους των χώρων ευθύνης τους και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών, ενώ προβλήθηκαν βίντεο τα οποία γυρίστηκαν από τα διάφορα τμήματα, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους σε ρόλους που ανέδειξαν σημαντικά θέματα ασφάλειας άλλοτε με σοβαρό και άλλοτε με χιουμοριστικό τρόπο.

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστήριο μήνυμα του κ. Σανούδου και ανανέωση του ραντεβού για την ίδια μέρα την επόμενη χρονιά, ενώ ακολούθησε ομαδική αναμνηστική φωτογράφιση και πλούσιος μπουφές για τους συμμετέχοντες.

imerys-safety2018d