"Μηλέικα Νέα"

Η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει όλο τον πλανήτη. Η χώρα μας υφίσταται ανυπολόγιστες συνέπειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Η σωματική και ψυχική υγεία όλων μας έχει υποστεί βλάβη. Σχεδόν δέκα χιλιάδες συνάνθρωποι μας (σχεδόν δύο φορές ο πληθυσμός του νησιού μας) έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ εκατοντάδες είναι στην εντατική και χιλιάδες νοσούν ή είναι θετικοί καθημερινά. Η οικονομία μας έχει υποστεί και αυτή ανυπολόγιστη ζημιά με ανυπολόγιστες μελλοντικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Το νησί μας έχει την τύχη να περιλαμβάνεται στα νησιά που θα μπορέσει άμεσα να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός άνω των 18 ετών. Πολλοί συνάνθρωποι μας σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου που μαστίζεται από τη πανδημία θα ήθελαν να έχουν την τύχη μας.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού αλλά και όλοι μας θέλουμε να εργαστούμε με ασφάλεια.

Πρόσφατα γεγονότα μας έδειξαν ότι δεν είμαστε στο απυρόβλητο επειδή περιστοιχιζόμαστε από θάλασσα.

Ο κορωνοϊός μπορεί να μας βρει παντού και δεν κάνει καμιά διάκριση. Όσο κυκλοφορεί τόσο μεταλλάσεται και πιθανό να δυναμώνει. Ακόμα και αν το καλοκαίρι υποχωρήσει το φθινόπωρο θα επανέλθει. Μπορεί και δριμύτερος.

Θα ήθελα μέσω αυτής της ανάρτησης να υπενθυμίσω ότι:

Ο εμβολιαμός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος ελέγχου της εξάπλωσης της νόσου από κορωνοϊό

Ο κίνδυνος σοβαρής νόσου είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από οποιονδήποτε κίνδυνο οποιασδήποτε ανεπιθύμητης ενέργειας από εμβόλιο

Απευθυνόμαστε στο γιατρό μας και στις επίσημες επιστημονικές αρχές για οποιαδήποτε απορία ή αμφιβολία μας.

ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΗΛΟΥ

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Γεώργα Άννα

Γενική Οικογενειακή Ιατρός