"Μηλέικα Νέα"

Αθήνα, 6 Ιουλίου: Η Imerys, ο παγκόσμιος ηγέτης στα εξειδικευμένα ορυκτά προϊόντα, ανακηρύχθηκε “Mines and Mineral Company of the Year” στα Greek Mining Awards 2021. Επίσης, κέρδισε τέσσερα ακόμη βραβεία στις κατηγορίες Environmental Restoration, Employers, Local Society Development και Environmental Protection για τις καινοτόμες δράσεις της.

Τα Greek Mining Awards 2021, που απονεμήθηκαν την περασμένη Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 με διοργανώτρια εταιρεία την Boussias Communications, είναι ο πρώτος θεσμός που τιμά την αριστεία και την καινοτομία των επιχειρήσεων εξόρυξης ορυκτών στην Ελλάδα.

Για τη συνολική της προσφορά στην ελληνική εξορυκτική βιομηχανία, η Imerys τιμήθηκε με την κορυφαία διάκριση. Ταυτόχρονα, της απονεμήθηκε το βραβείο “Environmental Restoration” για τον Αμπελώνα της στην περιοχή Τράχηλας της Μήλου, μία πρωτοποριακή ενέργεια, που συνέβαλε στην εγκατάσταση νέας χρήσης γης μετά την εξόρυξη του περλίτη και στην ενδυνάμωση της ντόπιας αμπελουργίας.

imerys ampelonas milos 2021c

[Φώτο: Γεώργιος Πετράκης, Rehabilitation Manager]

Για τα μοναδικά βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα Ασφάλειας και Υγείας που προσέφερε στους υπαλλήλους της στη Μήλο, η Imerys Ελλάδος τιμήθηκε με το βραβείο “Employers”, ενώ για τη συμβολή της στην ευημερία και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινοτήτων ήρθε η διάκριση “Local Society Development”, που αφορά τη δημιουργία και τη λειτουργία του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου.

Τέλος, η Ιmerys έλαβε εύφημο μνεία στην κατηγορία "Environmental Protection" για τη διάσωση του «χαμένου θησαυρού» της Μήλου, δηλαδή για τα ενδημικά, σπάνια και απειλούμενα φυτά. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, με τρεις εμβληματικές επενδύσεις αξίας πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Πέραν αυτών, ο Προϊστάμενος Αποκατάστασης Τοπίου της Imerys Ελλάδος, Γιώργος Πετράκης, βραβεύτηκε για την πρωτοπόρα και αποτελεσματική εργασία του στο Τμήμα Αποκατάστασης στη Μήλο. Μιλώντας για το βραβείο και το έργο του, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη βράβευση αυτή. Στο πρόσωπό μου βραβεύεται το έργο της αποκατάστασης στη Μήλο, ένα έργο που στηρίζεται στις αρχές της διατήρησης της βιοποικιλότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης και υποστηρίζεται διαχρονικά από το καινοτόμο και φιλοπεριβαλλοντικό πνεύμα της εταιρείας».

imerys ampelonas milos 2021a

[Φώτο: Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου]

Ο Πρόεδρος της Imerys στην Ελλάδα, Αθανάσιος Κεφάλας, δήλωσε:

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι για την ανακήρυξή μας σε “Mines and Minerals Company of the Year”, ενώ συγχρόνως βραβευτήκαμε και για τις δραστηριότητές μας στους τομείς της αποκατάστασης περιβάλλοντος, της ασφάλειας των υπαλλήλων μας και της ανάπτυξης των σχέσεων μας με την τοπική κοινωνία της Μήλου. Τα βραβεία επικυρώνουν την αποτελεσματική δουλειά που έχει κάνει η Imerys και επιβεβαιώνουν την ηγετική της θέση στον κλάδο, καθώς τοποθετεί πάντα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών στο επίκεντρο της εταιρικής της κουλτούρας».

Τέλος, ο κ. Ιωάννης Σανούδος, Διευθυντής Hub Μήλου, εμφανώς ικανοποιημένος από τις σημαντικές αυτές διακρίσεις, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συνεργάτες του που επί σειρά ετών σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικά καινοτόμες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες στη Μήλο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δημιουργία ενός καλύτερου και βιώσιμου μέλλοντος για την τοπική κοινωνία με την οποία συμπορεύεται η εταιρία τα τελευταία 87 χρόνια.

imerys ampelonas milos 2021b

[Φώτο:Αναστάσιος Φράγκος, EHS, Systems & Administration Hub Manager]

Για την Imerys:

Η Imerys, παγκόσμιος ηγέτης στα εξειδικευμένα ορυκτά προϊόντα για βιομηχανική χρήση, με έσοδα 3.8 δισεκατομμυρίων ευρώ και 16.400 υπαλλήλους για το 2020, προσφέρει λειτουργικές λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας σε μία σειρά από βιομηχανικούς τομείς, από τη μεταποίηση έως τα καταναλωτικά αγαθά. Ο Όμιλος αξιοποιεί  τις γνώσεις του στην ανάπτυξη εφαρμογών και στην επιστημονική και τεχνολογική εξειδίκευση στην προσφορά λύσεων, εμπλουτίζοντας τους ορυκτούς πόρους του παράγοντας συνθετικά ορυκτά και αναπτύσσοντας εξειδικευμένες συνταγές. Η Imerys είναι αποφασισμένη να αναπτύσσεται πάντα με υπευθυνότητα, ιδίως προωθώντας φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και διαδικασίες.

Η Imerys Greece είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πρωτογενώς επεξεργασμένου περλίτη και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπεντονίτη παγκοσμίως, αξιοποιώντας τους εξαιρετικής ποιότητας ορυκτούς πόρους και τα εργοστάσια επεξεργασίας που βρίσκονται στη Μήλο.  H θυγατρική της, Ιmerys Bauxites, διαχρονικός παραγωγός βωξίτη στην Ελλάδα, ενισχύει την Εθνική Οικονομία υποστηρίζοντας την ελληνική βιομηχανία και την εγχώρια μεταλλουργία αλουμινίου και εξάγοντας το 45% της παραγωγής της.