"Μηλέικα Νέα"

Μια επαγγελματική κινηματογραφική εμπειρία με σπουδαίο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τα παιδιά και οι έφηβοι του νησιού μας. Καταξιωμένοι επαγγελματίες του κινηματογράφου θα καθοδηγήσουν με παιγνιώδη τρόπο τους μικρούς σεναριογράφους και πρωταγωνιστές στα μονοπάτια της δημιουργίας μιας ταινίας που θα είναι… όλη δική τους!

Α. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2022 -  Κάλεσμα συμμετοχής παιδιών και εφήβων

Η Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού MeWe έχει την χαρά και την τιμή να ταξιδέψει στην Μήλο στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Από τη Θάλασσα» 2022 σε καλλιτεχνική Διεύθυνση Φιλιώς Λούβαρη, υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για να δημιουργήσει με τα παιδιά και τους εφήβους του νησιού μια ταινία μικρού μήκους με το θέμα – τίτλο «Η Δύναμη βρίσκεται στις Διαφορές».

Ο Θεατρικός Οργανισμός MeWe, μετά από πολυετή ενασχόληση με την εκπαίδευση του παιδιού μέσω της τέχνης, επιχορηγείται για δεύτερη χρονιά. Το 2021 δημιουργήθηκαν 2 μικρού μήκους ταινίες από παιδιά της Καλύμνου και της Μελβούρνης (Αυστραλία) με τη βοήθεια επαγγελματιών της τέχνης με γενικό τίτλο «Είναι άθλος να είσαι ο εαυτός σου».

Video trailer Καλύμνου: https://vimeo.com/699152453/61124cbaa2

Video trailer Μελβούρνης: https://vimeo.com/699157172/51dedeb508

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις της MeWe στο site www.mewetheater.com

Β. Χρονοδιάγραμμα του Προγράμματος

-Από την Τετάρτη 7 μέχρι και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022: Τετραήμερο Εργαστήριο για την εκκίνηση δημιουργίας του σεναρίου (devised theater) με την Αθηνά Μπερδέκα, εμψυχώτρια και υπεύθυνη της Παιδικής – Εφηβικής σκηνής της ομάδας MeWe σε συνεργασία με τα παιδιά και τους εφήβους του νησιού μας στο Παλιό Σχολείο Ζεφυρίας.

- 11 Σεπτεμβρίου - 15 Νοεμβρίου: διαδικτυακές εβδομαδιαίες συναντήσεις για το pre-production, τις πρόβες για τους χαρακτήρες των ηρώων που έχουν δημιουργηθεί, την ανάλυση των θεμάτων που έχουν αναλυθεί, με την κοινωνιολόγο Λέα Ευσταθίου.

-Παρασκευή 18, Σάββατο 19, Κυριακή 20 Νοεμβρίου: γυρίσματα της μικρού μήκους ταινίας στην Μήλο με την βοήθεια του κινηματογραφιστή Φώτη Φωτόπουλου και το συνεργείο του.

-Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου: Ολοκλήρωση της ταινίας υπό την επίβλεψη της Αθηνάς Μπερδέκα και τη μουσική επένδυση του Δημήτρη Παπαλάμπρου.

-Από Ιανουάριο 2023: Διοργάνωση προβολής της ταινίας για το κοινό της Μήλου και τους μικρούς μας πρωταγωνιστές!

Γ. Δήλωση Συμμετοχής

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο και την Ταινία προσφέρονται δωρεάν στην κοινότητα της Μήλου από την Ομάδα MeWe σε συνεργασία με το «Διεθνές Κέντρο Χορού και Θεάτρου Μήλου». Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε και είστε ηλικίας από 10 έως 18 ετών, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα το συντομότερο δυνατό (λόγω περιορισμένων θέσεων) και όχι αργότερα από τις 31 Αυγούστου και να την αποστείλετε στο email: athinaberd@gmail.com.

Κατεβάστε & Συμπληρώστε την Δήλωση Συμμετοχής εδώ...

apo thalassa mperdeka 2022

Δ. Τηλέφωνα επικοινωνίας

Αθηνά Μπερδέκα : 6944 960 790 / Φιλιώ Λούβαρη : 6976 778 463

Μέρες και Ώρες επικοινωνίας : Δευτέρα – Παρασκευή (12.00 – 14.00)

Σημείωση (1): Δεν θα πραγματοποιηθεί κανενός είδους «επιλογή» των παιδιών και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής. Παρακαλούμε πριν καταθέσετε την αίτηση σας, βεβαιωθείτε ότι είστε διαθέσιμες – διαθέσιμοι όλες τις παραπάνω ημερομηνίες (Οι ακριβείς ώρες του εργαστηρίου θα ανακοινωθούν έπειτα από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες).

Σημείωση (2): Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου και των γυρισμάτων, αλλά και κατά τη διανομή και προβολή της ταινίας θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανονισμοί για την προστασία των ανηλίκων που ορίζονται από τη νομοθεσία.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!!!

Τόσο η Ομάδα MeWe όσο και το Φεστιβάλ «Από Τη Θάλασσα» 2022 τελούν υπό την αιγίδα και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σελίδα FB του Φεστιβάλ : https://www.facebook.com/FromTheSeaMilosFestival