Η ομάδα του Delicious Milos (@delicious milos) με πρωταγωνιστή -στην κυριολεξία- τον άξιο μάγειρα και πρέσβυ του νησιού του Βασίλη Παπικινό, φέρνουν για λίγες μέρες έναν αέρα Μήλου στα τραπέζια του Public Café Restaurant, στο Σύνταγμα, και με αυτή την εκδήλωση κλείνει μια επιτυχημένη σειρά γαστρονομικών ταξιδιών στις Κυκλάδες.
Το μενού περιλαμβάνει πιταράκια (τυροπιτάκια στο τηγάνι με γέμιση μηλέικου τυριού και μυρωδικών), φλαουνάκια (πιτάκια στο τηγάνι με γέμιση από χόρτα και λίγη σταφίδα), μοσχαράκι κοκκινιστό με κρέμα ξινομυζήθρας και για επιδόρπιο, παγωτό βανιλια με γλυκό “κουφέτο”, που είναι το παραδοσιακό μηλέικο γλυκό κουταλιού από κολοκύθα.
Το μενού της Μήλου θα σερβίρεται στο Public Café Restaurant μέχρι τις 15 Ιουνίου. Θα προσθέσουμε, ότι θα σας δώσει και μια μικρή ιδέα του τι μπορείτε να απολαύσετε σ΄αυτό το μοναδικό νησί, αν το βάλετε στο καλοκαιρινό σας πρόγραμμα διακοπών: εξαιρετικά τοπικά τυριά και κρεατικά, ζυμαρικά και πίτες, ψάρια και θαλασσινά και τα υπέροχα ξερικά κηπευτικά θα σας μείνουν αξέχαστα.
Πηγή: athinorama.gr
Ντίνα Γκρουμούτη