"Μηλέικα Νέα"

Αφιέρωμα στο κυκλαδίτικο νησί της Μήλου ως εναλλακτική επιλογή από την δημοφιλή Μύκονο προτείνει το περιοδικό «Fortune». Με 5.000 κατοίκους η Μήλος είναι μικρή, αλλά με περισσότερες από 70 παραλίες και πολλά χωριά για να δει κάποιος, την καθιστά ιδανική για εξερεύνηση αλλά και για φαγητό κάτω από βουκαμβίλιες και φρέντο εσπρέσο, αναφέρει το άρθρο. Αλλά και όταν οι άνεμοι το επιτρέπουν θα δει κανείς τα ιστιοπλοϊκά να σεργιανίζουν στους κόλπους που κάποτε ήταν καταφύγιο των πειρατών και τον κόσμο να απολαμβάνει βουτιές στα γαλανά νερά.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο και στον πολιτισμό του νησιού από τη Μεσολιθική εποχή και τους πολέμους, το ηφαίστειο, τα γλυπτά και τον χρυσό που είναι συνυφασμένα με την τέχνη της Μήλου. Μεταξύ αυτών και το πιο πολύτιμο εύρημα, την Αφροδίτη της Μήλου, που ανακαλύφθηκε τον 19ο αιώνα και σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Η περιπλάνηση στα γραφικά χωριά του νησιού θα χαρίσει στον επισκέπτη μια γεύση από ιστορία, το μπλε και το λευκό των σπιτιών αλλά και την ξεχωριστή κουζίνα. Η Πλάκα – η Χώρα του νησιού – είναι μια ατελείωτη άβυσσος, αναφέρει το άρθρο, με μονοπάτια και δρόμους από λεπτά βότσαλα που κάνουν την ανάβαση και την κατάβαση στα στενά της Χώρας πιο ευχάριστη.

Μια βόλτα στις κατακόμβες στην Τρυπητή είναι απαραίτητη και έπειτα επίσκεψη στο ψαροχώρι Κλίμα όπου εκεί οι γυναίκες ανταλλάζουν συνταγές. Τα Πολλώνια στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού προσφέρει μια ξεχωριστή θέα με αλμυρίκια και καφετέριες μπροστά στη θάλασσα ενώ η παραλία του Σαρακήνικου συνθέτει ένα σεληνιακό τοπίο.

Αν ο καιρός και οι άνεμοι το επιτρέπουν, το περιοδικό προτείνει ημερήσια κρουαζιέρα ώστε να ανακαλύψει ο επισκέπτης τους κόλπους και τις σπηλιές του νησιού που δεν μπορεί να δει αλλιώς παρά μόνο με καραβάκι. Οι δύο εταιρίες που τις οργανώνουν προσφέρουν ομαδικά ή ιδιωτικά πακέτα μαζί με φαγητό και την ευκαιρία για βουτιές στις σπηλιές.

Πηγή: https://fortune.com/2020/02/15/greek-islands-milos-mykonos-travel/