"Μηλέικα Νέα"

Εξιχνιάστηκαν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν το Σαββατοκύριακο (18/19 Νοεμβρίου 2023) και ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.


Για την υπόθεση συνελήφθη μία αλλοδαπή για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη παραμονή στη χώρα.

Δράστες των κλοπών είναι δύο αλλοδαποί, ομοεθνείς της συλληφθείσας, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για διάπραξη κλοπών από κοινού και πρόκληση φθορών.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, οι δύο δράστες το περασμένο Σαββατοκύριακο:

  • Παραβίασαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από το οποίο αφαίρεσαν αντικείμενα
  • Αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο προκάλεσαν φθορές
  • Διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο και αφαίρεσαν τιμαλφή
  • Παραβίασαν αποθήκη και αφαίρεσαν εργαλεία

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, κοσμημάτων και εργαλείων βρέθηκαν στην κατοικία της αλλοδαπής, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ σε βάρος της συλληφθείσας κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής στη χώρα της.

kalimera klopimaia at milou 2023 min

Εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν οι δύο αλλοδαποί δράστες των κλοπών στη Μήλο

Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου της Αστυνομίας, σχετικά με διάπραξη κλοπών στη Μήλο, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και αναζητήσεων εντοπίσθηκαν οι δύο αλλοδαποί δράστες.

Όπως προέκυψε οι κατηγορούμενοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος τους ίσχυαν περιοριστικοί όροι για παρόμοιες υποθέσεις κλοπών. Τα τιμαλφή που είχαν αφαιρέσει βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα – θαμμένα σε αγροτεμάχιο, κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν.