"Μηλέικα Νέα"

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων «Η Αγία Σοφία» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Οι φίλοι των Κατακομβών της Μήλου» τέλεσαν την ετήσια Θεία Λειτουργία  τους στη Μήλο, την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου με τις ευλογίες των πατέρων Γιαννούλη Μαρκαντώνη και Νεκταρίου Σώρρου.

syndesmoi theia leitourgia2019

Την Θεία Λειτουργία, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, η Αντιδήμαρχος Μήλου, Σοφία Βαμβακάρη-Ψαθά, ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Μήλου Μιχάλης Μωραϊτης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμμανουήλ Νίνος,  η Πρόεδρος και μέλη της Φιλοπροόδου Αδελφότητας Τρυπητής  και πλήθος Μηλίων. Μετά το πέρας αυτής προσφέρθηκε καφές με εδέσματα στο εστιατόριο «Γλαρονήσια».

syndesmoi theia leitourgia2019c

Οι Πρόεδροι των συλλόγων Χρυσούλα Ευριπίδου και Εμμανουήλ Μαρκαντώνης ευχαρίστησαν τους προσκεκλημένους τους για την παρουσία τους και ευχήθηκαν και του χρόνου να είναι πάλι μαζί.

Ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης αφού χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και τους υποσχέθηκε ότι από την θέση του θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό της Μήλου, προσέφερε στην Πρόεδρο του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ένα χειροποίητο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου για την πολύτιμη προσφορά του Συνδέσμου στη Μήλο. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης στον χαιρετισμό του υποσχέθηκε  ότι κατά τη θητεία του θα αγωνισθεί για το καλό της Μήλου.

syndesmoi theia leitourgia2019b

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο κ. Εμμανουήλ Καμακάρης, ο οποίος με την φυσαρμόνικά του διάνθισε το πρωινό με διάφορα τραγούδια τα οποία τραγούδησαν οι καλεσμένοι. Οι Σύλλογοι τον ευχαριστούν θερμά για αυτή του την πρωτοβουλία.

Επίσης ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων «Η Αγία Σοφία» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Οι φίλοι των Κατακομβών της Μήλου», ευχαριστούν τους Πατέρες για την υποδειγματική Θεία Λειτουργία τους,  τον  Δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη και την Αντιδήμαρχο Σοφία Βαμβακάρη-Ψαθά για τις προσφορές τους, τον Μιχάλη και Πέτρο Βαμβακάρη για τη διάθεση της. αίθουσας στα «Γλαρονήσια» , την Αικατερίνη και Φλώρα Χανιώτη και την Κατερίνα Ανδρουλιδάκη για την βοήθειά τους. Επίσης ευχαριστούμε τον Φούρνο «Μουράτου» για την προσφορά του (λαδένια).

syndesmoi theia leitourgia2019d