"Μηλέικα Νέα"

peiramatikh-ergastiria

Τώρα παίΖουμε ΜΗΛΟΣ- Κύκλος Θεατρικής Δημιουργίας 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΦΗΒΟΥΣ - Άνοιξη 2019

1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ - 6-8 ετών 
''Με παιχνίδια ρυθμικά και με τραγούδια, με στιχάκια κι ιστορίες μελωδικές, θα γνωρίσουμε το θαύμα του εαυτού μας κι ικανότητες που μοιάζουν μαγικές!!'' 

Σ' αυτό τον κύκλο πρωταγωνιστεί το Σώμα, η κίνηση, το παιχνίδι αλλά και η έκφραση, η επικοινωνία, η συνεργασία. Τα παιδιά καλούνται να δοκιμάσουν φωνές, να εφεύρουν ''τρελά περπατήματα'', να δημιουργήσουν φανταστικούς κόσμους και να εμπλουτίσουν φαντασία, γνώση, σωματικές και κοινωνικές δεξιότητες Μέσα από ιστορίες, πραγματικές και φανταστικές, δικές μας ή κάποιου άλλου, αναγνωρίζουμε τα “δύσκολα” συναισθήματα, τις ανάγκες εκτόνωσης κι επικοινωνίας τους και βρίσκουμε καινούριους τρόπους έκφρασης και διαχείρισης. Και πάνω απ΄όλα, ανακαλύπτουμε ότι δεν υπάρχουν κακά παιδιά, παρά μονάχα θυμωμένα, ή λυπημένα, ή απογοητευμένα παιδιά... πάντως όχι κακά!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ/ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ προγράμματος: 5 ΣΚ, 1 ΣΚ/15 μέρες –συνολικά 10 συναντήσεις μιάμισης ώρας 
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΣΚ 2-3/3 ως και ΣΚ 4-5/5
ΩΡΕΣ: 16.00-17.30 -με πιθανότητα αλλαγής, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων

2. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ - 9-10 ετών 
Η δημιουργία της πρώτης τους θεατρικής παράστασης, είναι μια φθινοπωρινή υπόσχεση που ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί! Με πρωταρχικό στόχο τη χαρά της δημιουργίας και της ομαδικής δουλειάς, προσκαλώ παλιούς και νέους ενδιαφερόμενους για μια δροσερή βουτιά στον μαγευτικό κόσμο του θεάτρου, μέσα από τις περιπέτειες του Μπάμπη του Μπλου και τ΄'ονειρο της Πολύχρωμης Πολιτείας. Σ' αυτό το εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά που έχουν παρακολουθήσει τον αντίστοιχο φθινοπωρινό ψυχοεκπαιδευτικό κύκλο. Σκοπός μας, η δημιουργία και παρουσίαση του πρώτου δρώμενου για την ομάδα των μικρούληδων που μεγάλωσαν...

ΔΙΑΡΚΕΙΑ/ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ προγράμματος: 5 ΣΚ, 1 ΣΚ/15 μέρες –συνολικά 10 δίωρες συναντήσεις 
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΣΚ 2-3/3 ως και ΣΚ 4-5/5
ΩΡΕΣ: 18.00-20.00 -με πιθανότητα αλλαγής ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων 
Παρουσίαση δρώμενου Κυριακή 5/5

3. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ -12-18 ετών 
Η ομάδα εφήβων της Πειραματικής Σκηνής θα ανεβάσει και φέτος τη δική της παράσταση στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Μήλου. Το συγκεκριμένο εργαστήρι λειτουργεί σε 2 φάσεις, 5 ΣΚ Μάρτη-Απρίλη-Μάη και 10 τετράωρες πρόβες 20-30 Ιούνη.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ/ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ προγράμματος: 5 ΣΚ, 1 ΣΚ/15 μέρες –10 συναντήσεις δυόμιση ωρών συν 10 τετράωρες πρόβες 17-27/6
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΣΚ 2-3/3 ως και ΣΚ 4-5/5 και δεκαήμερο το 20-30/6
ΩΡΕΣ: 20.00-22.30 -με πιθανότητα αλλαγής ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων 
Πιθανή παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο 1/7

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 6978014815 ή με μήνυμα στη σελίδα μας.

Σημείωση: η ομάδα των προεφήβων θα ξεκινήσει τη δημιουργία της δικής της παράστασης μετά το Πάσχα -θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση.