"Μηλέικα Νέα"

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, αποφασίστηκε ομόφωνα η επαναπροκήρυξη των δρομολογιακών γραμμών με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με την προηγούμενη προκήρυξη (πλοία Β΄και Γ΄ Κατηγορίας) ως ακολούθως:

α) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ –ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ- ΡΟΔΟΣ και επιστροφή

β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή

γ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΗΡΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή

Για όλες τις ανωτέρω γραμμές θα εκτελείται ένα δρομολόγιο ανά εβδομάδα καθ'όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου μέχρι την 31/10/2023.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: «Πιστοί στη δέσμευσή μας από το περσινό καλοκαίρι για την πραγματική αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρπάθου και της Κάσου, επαναπροκηρύσσουμε άμεσα τις τρεις κύριες δρομολογιακές γραμμές χωρίς καμιά έκπτωση στην ποιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που υποσχεθήκαμε με πλοία Β΄ Κατηγορίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή τη φορά θα υλοποιηθεί ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των δυο ακριτικών μας νησιών για τη σύνδεσή τους με τον Πειραιά κατά τρόπο που δεν υπολείπεται σε σχέση με τις συνδέσεις του υπόλοιπου ακτοπλοϊκού δικτύου των Δωδεκανήσων. Όπως και τα προηγούμενα δυο χρόνια, παρακολουθούμε κάθε σχετική εξέλιξη προκειμένου να ενισχύσουμε περαιτέρω τις συνδέσεις των νησιών με την Ρόδο και την Κρήτη».

vroutsis plakiwtakis prevelis

Γ. Βρούτσης: «Οριστική λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μήλου με τον Πειραιά και την Κρήτη»

Σήμερα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, παρουσία του Προέδρου Επαγγελματιών Μήλου κ. Ιωάννη Μάλλη, για το επίμαχο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Μήλου με την Κρήτη και τον Πειραιά.

Η έκβαση της συνάντησης ήταν θετική και ο κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, επιλύθηκε οριστικά το επίμαχο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Μήλου, που το τελευταίο διάστημα είχε προκαλέσει έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.

Η Μήλος, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ανακτά άμεσα την ακτοπλοϊκή της σύνδεση με την Κρήτη και τον Πειραιά με το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ.

Θέλω να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου σε όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ιδιαίτερα στον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη για την άμεση και αποφασιστική παρέμβασή του, που οδήγησε στην επίλυση ενός πραγματικά ευαίσθητου θέματος για τη Μήλο και τις Δυτικές Κυκλάδες. Την αποκατάσταση της απαραίτητης και αναγκαίας ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Μήλου με τις Κυκλάδες και την Κρήτη».