"Μηλέικα Νέα"

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Μήλου από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων αποφάσισε ότι «κόβεται» τμήμα του ΕΠΑ.Λ. Μήλου μαζί με ακόμα δέκα (10) ολιγομελή τμήματα στις Κυκλάδες, οδηγώντας σε αδιέξοδο τους μαθητές μας που επέλεξαν τους συγκεκριμένους τομείς και τις συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά και σε αμηχανία τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που είναι τοποθετημένοι σε νησιά για να κάνουν μάθημα στα συγκεκριμένα τμήματα.

Η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων με ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Μήλου, η οποία αποστέλλεται πέραν της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού Ζέτας Μακρή, στους Βουλευτές Κυκλάδων, την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Κυκλάδων, Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Κυκλάδων, Έπαρχο Μήλο Έλλης Χωριανοπούλου και Δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη, αναφέρει:

«Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. ΜΗΛΟΥ διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός πως δεν εγκρίθηκε  η λειτουργία της ειδικότητας Βοηθού Φυσιοθεραπευτή του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας για το σχολικό έτος 2021-22.

Κατά τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών την περίοδο του Ιουνίου, την ειδικότητα αυτή είχαν επιλέξει 4 μαθητές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 2 ακόμα μαθητές που επιθυμούν την εγγραφή τους στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά δεν τους δίνεται πλέον αυτή η δυνατότητα. Επίσης, φέτος για πρώτη σχολική χρονιά τοποθετήθηκε νεοδιόριστος εκπαιδευτικός της συγκεκριμένης ειδικότητας (ΠΕ87.08 Φυσιοθεραπευτών).

Τονίζεται δε ότι η ειδικότητα του Βοηθού Φυσιοθεραπευτή προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού μαθητών του νησιού από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, ενώ τα ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις των προηγούμενων ετών στη συγκεκριμένη ειδικότητα ήταν πολύ υψηλά.

Η ειδικότητα Βοηθού Φυσιοθεραπευτή δεν προσφέρεται σε κανένα άλλο νησί των Δυτικών Κυκλάδων, επομένως για να την παρακολουθήσει κάποιος μαθητής πρέπει να μετοικήσει σε περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας ή στη Σύρο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών όπως της Μήλου και για όλους τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε και εγκρίνετε τη λειτουργία της ειδικότητας Βοηθού Φυσιοθεραπευτή της Γ’ τάξης του ΕΠΑ.Λ. Μήλου για το σχολικό έτος 2021-22.»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Μήλου

ΖΟΥΛΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Δείτε εδώ την επιστολή όπως απεστάλη...