"Μηλέικα Νέα"

Με κεντρικό θέμα τον Αδάμαντα και με δριμύ κατηγορώ προς τον Δήμο Μήλου για αδιαφορία και απραξία και μάλιστα συναινετική, καθώς και για «σιωπή για ευνόητους λόγους», από την πλευρά κομματιού της αντιπολίτευσης κάνει λόγο στην επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Ευάγγελος Βαμβακάρης από τον Αδάμαντα προς τον Δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη, το Δημοτικό Συμβούλιο Μήλου και τον πρόεδρο της Κοινότητας Αδάμαντα. Στην επιστολή διαμαρτυρίας του, την οποία προφανώς μετά τα όσα γράφοντα «κλείνει» με την φράση «Με εκτίμηση», αναφέρει σχετικά:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Έχω την πεποίθηση πως δεν υπάρχει άλλος Δήμος σε όλη την Επικράτεια  που να δείχνει τόση ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ όπως ο Δήμος της Μήλου!!
Τόσο εγώ, όσο και η πλειοψηφία  των κατοίκων του νησιού, είχαμε πιστέψει ότι το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα διέφερε από τα προηγούμενα και ότι θα έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον για τον τόπο μας.
Δυστυχώς όμως γελαστήκαμε και απογοητευτήκαμε από την ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ και την ΑΠΑΞΙΩΣΗ  που δείχνει η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Από τότε που καταργήθηκαν οι αρμοδιότητες  από την Κοινότητα Αδάμαντα, κανένας μέχρι σήμερα Δήμαρχος δεν ασχολήθηκε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα πραγματοποιώντας κάποιο έργο υποδομής στον Αδάμαντα.
Ο Αδάμαντας είναι ο καθρέπτης του νησιού και  είναι η πρώτη εικόνα που έχει ο ταξιδιώτης  μπαίνοντας στο λιμάνι.

Στην σημερινή Δημοτική αρχή υπάρχει ΣΥΝΕΝΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει και ΣΥΝΕΝΕΤΙΚΉ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ!!! Δεν υπάρχει καμία ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
Ακόμα και ο ένας από τους τέσσερις συνδυασμούς που δεν συναινεί με τους άλλους τρεις, ΣΙΩΠΆ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που θα έπρεπε άμεσα να είχαν λυθεί αφού η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων έχει εκλεγεί στον Δήμο από δύο τετραετίες και άνω και είναι σε όλους γνωστά όλα τα άλυτα θέματα.

Προς το παρόν, θα αναφερθώ μόνο σε ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο είχα ενημερώσει προσωπικά τόσο τον κύριο Δήμαρχο, όσο και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους. Το θέμα είναι ότι δεκάδες και ίσως και εκατοντάδες λάμπες έχουν καεί στον Αδάμαντα εδώ και οκτώ μήνες.
Αναφέρομαι συγκεκριμένα  στην περιοχή όπου κατοικώ, από το Σάντα Μαρία μέχρι την στροφή του Παπικινού, σε μία απόσταση περίπου 200 μέτρων, όπου μέτρησα 15 καμένες λάμπες. Έξω από την κατοικία μου επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι σε σημείο να  κινδυνεύει και η σωματική μου ακεραιότητα!!

Ερωτώ λοιπόν τους Δημοτικούς Συμβούλους του  Αδάμαντα όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του Αδάμαντα:
- Κανείς δεν έχει προσέξει ότι ο Αδάμαντας βυθίζεται στο σκοτάδι; Κανείς δεν βλέπει τι γίνεται;

Έχουν περάσει τόσοι  μήνες και δεν ευσταθεί και ούτε  γίνεται πλέον πειστική η δικαιολογία ορισμένων ότι δήθεν δεν βρίσκουν ηλεκτρολόγο για να προσλάβουν.
Ακόμα και η εθελοντική ομάδα του Δήμου που αλλάζει τις λάμπες, επιλεκτικά τις αλλάζει μόνο στα επάνω χωριά και στους κεντρικούς δρόμους, έτσι, για τα μάτια του κόσμου!
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΆΜΑΝΤΑ, ΠΛΉΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ!!!!
Ίσως να μας θεωρούν, εμάς τους Αδαμαντινούς, δημότες Β΄ κατηγορίας. Αυτή η αδιαφορία τους είναι προσβλητική και προκλητική!!

Παραμονές των εκλογών, όλοι διεκδικούν την ψήφο μας δίνοντάς μας υποσχέσεις που μετεκλογικά λησμονούν , όπως έκαναν και οι τέσσερεις υποψήφιοι Δήμαρχοι.
Η αδιαφορία είναι πλέον φανερή!

Υπενθυμίζω ότι δεν πληρώνω τον Δήμο κάθε χρόνο περίπου 300 ευρώ για δημοτικά τέλη μόνο και μόνο για να μου μαζεύει μία σακούλα απορριμμάτων κάθε δύο – τρεις μέρες.

Τέλος, σε συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο Αδάμαντα τον κ. Σταύρο ΜωραΊτη, με πληροφόρησε ότι επανειλημμένος έχει ενημερώσει τον Δήμο για το θέμα αυτό. Του ανέφερα λοιπόν, ότι εφόσον ο Δήμος δεν έκανε καμία ενέργεια, θα έπρεπε με έγγραφό του να ενημερώσει τον Δήμο και τους Αδαμαντινούς ότι δεν φέρει καμία ευθύνη, αφού υπεύθυνος για την λύση του προβλήματος είναι ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ.
Ο ρόλος του Προέδρου είναι να ενημερώνει τον Δήμο για τα προβλήματα και ο Δήμος, ως αρμόδιος, να τα λύνει. Όμως ο πρόεδρος έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τον Δήμαρχο εγγράφως και όχι μόνο προφορικά.

Πληροφορώ το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τον Πρόεδρο του Αδάμαντα, ότι σε περίπτωση που θα συνεχιστεί αυτή η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, θα εξακολουθήσω να ασκώ κριτική ως οφείλω, σαν υπεύθυνος δημότης Μήλου, αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανένα.

Ελπίζω ότι στην προσπάθειά μου αυτή, θα συμμετέχουν τα Μ.Μ.Ε της Μήλου τα οποία, δυστυχώς, διαπιστώνω  ότι και αυτά έχουν αδρανήσει τελευταία.
Ευελπιστώ να υπάρξουν και άλλοι ενεργοί δημότες που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μου.

Με εκτίμηση.»

Ευάγγελος Βαμβακάρης