"Μηλέικα Νέα"

Επιστολή προς την 2η Υ.Π.Ε. Πειραιώς & Αιγαίου, υπόψιν του Διοικητή κ. Χρ.Ροϊλού και του Υποδιοικητή κ.Π.Αλεβίζου, απέστειλε ο δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης κατόπιν συνεχών άκαρπων προσπαθειών τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Με θέμα την «Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου» ο δήμαρχος Μήλου αναφέρει:

«Έπειτα από αρκετές προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί σας, κατανοώντας τον όγκο εργασίας σας, σας μεταφέρω εγγράφως για ακόμη μία φορά της αγωνία και το άγχος που επικρατεί στο νησί μας.

Γνωρίζοντας ότι είστε ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα θέματα του Κέντρου Υγείας Μήλου, θα θέλαμε να μας απαντήσετε για ποιο λόγο ενώ υπάρχει Γενικός Ιατρός πρωτοβάθμιας Φροντίδας που έχει εξυπηρετήσει επί 20 έτη το νησί μας σώζοντας πολλές ζωές, δεν εγκρίνετε την τη μετακίνηση του προς το Κ.Υ.Μήλου. Ο λόγος γίνεται για τον Ιατρό κ. Ηλία Αποστολόπουλο.

Μια τέτοια καθυστέρηση δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας και αγωνίας σε όλους τους δημότες. Σημειώνω ενδεικτικά ότι οι δημότες δημιούργησαν ηλεκτρονικό ψήφισμα διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας μαχόμενοι για την επιστροφή του κ. Αποστολόπουλου. Επίσης, ως δήμαρχος Μήλου γίνομαι καθημερινά δέκτης παραπόνων και ενυπόγραφων διαμαρτυριών από συμπολίτες μου, σωματεία, συλλόγους και φορείς που ζητούν την επιστροφή του, εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί και το κατέθεσε εγγράφως.

Γνωρίζοντας ότι υπάρχει εν εξελίξει διαγωνισμός, ο οποίος πήρε παράταση, χωρίς να υπάρχει συμμετοχή από ενδιαφερομένους ιατρούς, ενδεχομένως λόγω της νησιοτικότητας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.»

Ο Δήμαρχος Μήλου

Εμμανουήλ Μικέλης