"Μηλέικα Νέα"

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή του ΕΠΑ.Λ. Μήλου για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

Υπεύθυνη για την οργάνωση της γιορτής και την εμψύχωση τω μαθητών ήταν η καθηγήτρια - φιλόλογος κυρία Ευαγγελία Γεωργίου.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε η ανάγνωση της Πράξης Συλλόγου Διδασκόντων για την επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών.

epal milos 28oktovriou 2022

Ο Διευθυντής, κ. Ηλίας Τσακάλης παρέδωσε τη σημαία του σχολείου στο σημαιοφόρο μαθητή Πάτροκλο Βεντούρη, απονέμοντας συγχαρητήρια για την επιτυχία του.

Με την ίδια απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ. Μήλου ορίστηκαν ως παραστάτες οι παρακάτω μαθήτριες - μαθητές:

  1. Βήχου Αικατερίνη (Γ τάξη),
  2. Κούτη Βικτωρία (Γ τάξη),
  3. Βεναρδάτου Βασιλεία - Ειρήνη (Β τάξη),
  4. Ψαθάς Νικόλαος (Β τάξη),
  5. Κολιαράκης Δημήτριος (Α τάξη).

epal milos 28oktovriou 2022b

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν τη σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπου μέσα από προβολές ιστορικών ντοκουμέντων, αναγνώσεις κειμένων και απαγγελίες ποιημάτων έγινε αναφορά στο ιστορικό χρονικό, με ιδιαίτερη έμφαση στα αίτια του πολέμου, στο ηρωικό ΟΧΙ και την ιταλική επίθεση, στις πρώτες νίκες του ελληνικού στρατού κατά των Ιταλών, στις μάχες του πολέμου στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στη γερμανική εισβολή και παράδοση της Πατρίδας στους Γερμανούς Ναζί, στην κατοχή, στις επιτυχίες των συμμαχικών δυνάμεων κατά του χωρών του Άξονα και στην απελευθέρωση της της Ελλάδας.

Ακολούθησε η απονομή των αριστείων, βραβείων και επαίνων προσωπικής βελτίωσης στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, για την επίδοσή τους κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Μήλου.

ΕΠΑ.Λ. Μήλου

epal milos 28oktovriou 2022d

epal milos 28oktovriou 2022c

epal milos 28oktovriou 2022e

epal milos 28oktovriou 2022f