"Μηλέικα Νέα"

Το ΔΣ του σωματείου μας θέλει να σας ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν κατά την περίοδο Οκτωβρίου έως Δεκέμβριο 2022.

 1. Είχαμε ενεργή συμμετοχή σε όλα τα Δημοτικά συμβούλια σχετικά με το νέο χωροταξικό σχεδιασμό της Μήλου και καταθέσαμε τις σχετικές προτάσεις του επί αυτών.
 2. Σε συνεργασία με το Σωματείο Ξενοδόχων, Σύνδεσμο Επαγγελματιοβιοτεχνων (ΣΕΒ) και Τουριστικών Σκαφών καταθέσαμε κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά και την Κρήτη καθώς και για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
 3. Προχωρήσαμε σε οικονομική ενίσχυση των εθελοντών που εργάστηκαν στο Γραφείο Τουριστικών Πληροφορίων στο λιμάνι του Αδάμαντα για το καλοκαίρι του 2022.
 4. Προχωρήσαμε σε οικονομική ενίσχυση του ΣΕΒ Μήλου που είχε καλύψει τα έξοδα για τα δωμάτια Covid για το 2020.
 5. Επικαιροποίηση παλιότερης απόφασης οικονομικής ενίσχυσης του Φορέα Τουρισμού και Πολιτισμού Μήλου "Πυξιδα" για την ολοκλήρωση μελέτης ταυτότητας προορισμού και κατασκευής website προορισμού
 6. Ενισχύσαμε οικονομικά και με παροχή στέγασης από τα μέλη μας την ομάδα κτηνιάτρων που επισκέφτηκε το νησί μας τον Οκτώβριο.
 7. Προχωρήσαμε σε οικονομική ενίσχυση της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου.
 8. Αποφασίσαμε οικονομική ενίσχυση δράσεως που διοργανώνεται από τον ΕΟΤ Μιλάνου και θα παρουσιασθεί η γαστρονομία της Μήλου σε Ιταλούς δημοσιογράφους.
 9. Σε συνάντηση με τον νεο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μήλου ζητήσαμε τον ορισμό θέσεων στάθμευσης στο λιμάνι προς εξυπηρέτηση των μελών μας.
 10. Σε κοινή συνεννόηση με τα άλλα ΔΣ των υπόλοιπων επαγγελματικών σωματείων του νησιού ορίστηκαν κοινοί στόχοι για την ορθότερη λειτουργία του γραφείου πληροφοριών Αδάμαντα, τον στρατηγικό τουριστικό σχεδιασμό σε συνεργασία με τον Δήμο Μήλου και αρχών του νησιού.
 11. Έγιναν συναντήσεις με Δήμαρχο Μήλου, πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, διοικητή αστυνομίας, αερολιμενάρχη και λιμενάρχη με σκοπό την γνωριμία του νέου ΔΣ και καταγραφής κοινών στόχων και ανησυχιών.

Το νέο Δ.Σ. ανασυντάσσει και εκσυχρονεί το σωματείο μας εισάγοντας νέους τρόπους επαφής και ενημέρωσης των μελών του για εξελίξεις στον κλάδο και παράλληλα κάνει ενέργειες ώστε να δώσει προστιθέμενη αξία στα ενεργά μέλη του.

Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται οι παρακάτω ενέργειες:

 • Κατασκευή νέου ιστότοπου (website) του σωματείου για καλύτερη και στοχευμένη προβολή των μελών του.
 • Γίνονται επαφές (σε συνεργασία με το ΣΕΒ) με εξειδικευμένους δικηγόρους για την κατάθεση πρότασης νέου σχεδίου τοπικών κλαδικών συμβάσεων προς καλύτερη διευθέτηση των ωραρίων των υπαλλήλων κατά την διάρκεια της σεζόν.
 • Γίνονται επαφές με εξειδικευμένους λογιστές αλλά και εφαρμοστές πληροφοριακών συστημάτων σχετικά με την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας της ΕΡΓΑΝΗΣ που αναμένεται να λειτουργήσει εντός του Β τριμήνου του 2023. Το Σωματείο μας θα είναι έτοιμο και ενημερωμένο να υποστηρίξει άρτια τα μέλη του σε αυτή την νέα μετάβαση.
 • Γίνονται επαφές με ειδικούς συμβούλους ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα νεα πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2017-2024 που αφορούν τον κλάδο μας.
 • Ετοιμάζεται δέσμη παροχών και εκπτώσεων στα ενεργά μέλη σε αναλώσιμα, υλικά επισκευών, απεντομώσεις, ασφάλειες, κινητή τηλεφωνία, υπηρεσίες συμβούλων ΕΣΠΑ, παρόχων ενέργειας.

Εντός του Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση και θα διοργανωθεί και ηλεκτρονική συνάντηση με τα μέλη μας.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι επιθυμούν την επανεγγραφή τους στο Σωματείο μπορούν να επικοινωνήσουν με το email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με εκτίμηση

Το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Μαλλης Γεώργιος

Ο Γραμματέας

Μαλλης Εμμανουήλ