"Μηλέικα Νέα"

Κατόπιν αιτήματος του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού προέβη σε μία σειρά από ενέργειες με σκοπό την εξασφάλιση της επάρκειας ακτοπλοϊκών δρομολογίων για το νησί της Μήλου.

Ειδικότερα, η Κατερίνα Μονογυιού σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου, εξασφάλισε ένα επιπλέον ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιά-Δυτικών Κυκλάδων με το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2022. Ως εκ τούτου, μετά την παρέμβαση της κ. Μονογυιού τα δρομολόγια Πειραιάς-Δυτικές Κυκλάδες γίνονται 4 στο σύνολο και διαμορφώνονται ως εξής:

-Δευτέρα και Τετάρτη, 15:00

-Παρασκευή και Σάββατο, 07:00

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Εξασφαλίζουμε ένα επιπλέον δρομολόγιο Πειραιάς-Δυτικές Κυκλάδες με σκοπό την αποφυγή ταλαιπωρίας και την βελτίωση της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων της Μήλου. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνονται όλοι οι κάτοικοι των Δυτικών Κυκλάδων και εξασφαλίζεται η επάρκεια της τροφοδοσίας του νησιού. Από την πρώτη στιγμή αποτελεί βασική προτεραιότητα μου η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Κυκλαδιτών και η στήριξη της νησιωτικότητας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Διευθυντή Θαλασσίων Συγκοινωνιών Πλοίαρχο Λ.Σ. κ. Γεώργιο Ρίγγα για την άμεση ανταπόκριση και την αποτελεσματικότητα τους.»

Φίλιππος Φόρτωμας: «Αυξάνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τη Μήλο»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με την αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν τη Μήλο με τον Πειραιά

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής, από 1η Δεκεμβρίου 2022, τα δρομολόγια του πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» που συνδέουν τη Μήλο με τον Πειραιά, θα αυξηθούν από τρία σε τέσσερα. Ο κ. Φόρτωμας, κατά την επικοινωνία του με το Υπουργείο, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τόνισε ότι η Μήλος πρέπει να ενταχθεί ξανά και στο δρομολόγιο του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», γεγονός που θα διευκολύνει το σύνολο των δυτικών Κυκλάδων, σύμφωνα και με σχετική Αναφορά που κατέθεσε πρόσφατα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που αφουγκράστηκε για μία ακόμη φορά τις ανάγκες των νησιωτών και βοήθησε έμπρακτα το νησί της Μήλου, με την προσθήκη ενός ακόμα δρομολογίου από τον Πειραιά. Η κίνηση αυτή θα συνεισφέρει πολύ στην ομαλή τροφοδοσία του νησιού, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των Μηλίων. Συνεχίζουμε μαζί! ».