"Μηλέικα Νέα"

Μία πρωτότυπη δράση ανέλαβαν οι μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα έφτιαξαν έναν διαδραστικό χάρτη της Μήλου, μαθαίνοντας έτσι την ιστορία του τόπου τους βιωματικά, ενώ παράλληλα καλλιέργησαν δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού και συνεργατικής μάθησης.

Οι μαθητές τοποθέτησαν πάνω στον ψηφιακό χάρτη σημαντικά αξιοθέατα και χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη, που μπορεί εύκολα να διαβάσει με ένα κλικ! Μικρά βιντεάκια και φωτογραφίες ολοκληρώνουν την εικονική περιήγηση στο νησί. Μάλιστα, για μεγαλύτερη ευχρηστία, η εφαρμογή διαθέτει ένα qr code, οπότε η πρόσβαση γίνεται άμεσα και γρήγορα από το κινητό σας!

dimotiko adamanta diadraseis 2022a

Τα παιδιά παρουσίασαν την προσπάθειά τους στη Δημοτική Αρχή - η οποία εντυπωσιάστηκε από την ιδέα αλλά και την υλοποίησή της από τόσο μικρούς μαθητές - εξήγησαν τον τρόπο χρήσης του ψηφιακού τους εργαλείου, σχεδίασαν και τύπωσαν αφίσες με  το σχετικό σύνδεσμο.

Ο δήμαρχος Μήλου κ. Μανώλης Μικέλης ζήτησε από τα παιδιά να παραχωρήσουν τα δικαιώματα του χάρτη στο Δήμο, ώστε να τα αξιοποιήσει στην τουριστική προβολή του νησιού κι εκείνα δέχτηκαν με μεγάλη χαρά, προτείνοντας μάλιστα το σταδιακό εμπλουτισμό της εφαρμογής και τη μετάφρασή της σε άλλες γλώσσες.

Η συνάντηση του Δημάρχου με τους μαθητές έκλεισε με την αμοιβαία υπόσχεση για μελλοντικές ανάλογες δράσεις!

dimotiko adamanta diadraseis 2022b

Δείτε το διαδραστικό χάρτη των παιδιών στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://tinyurl.com/2p99zzjm

Το Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα σας εύχεται «Καλή Πλοήγηση!

dimotiko adamanta diadraseis 2022c

dimotiko adamanta diadraseis 2022d