"Μηλέικα Νέα"

Με την αγορά του Ισραήλ εγκαινιάζονται το νέο έτος οι διαδικτυακές συναντήσεις των εκπροσώπων των Δήμων Πάρου, Μήλου, Τήνου, Αμοργού, Ελαφονήσου και Πάργας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναθέρμανση των επαφών και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από βασικές αγορές του εξωτερικού.

Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα από 10 έως 12 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθούν μέσα από την ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα www.mtcgroup.gr , με τη σημαντική στήριξη που παρείχε το γραφείο ΕΟΤ Ισραήλ, ως προς τον εντοπισμό των ενδιαφερόμενων για την Ελλάδα επαγγελματιών του τουρισμού.

Η επιλογή της συγκεκριμένης αγοράς δεν ήταν τυχαία. Κρίθηκε σκόπιμη τόσο από την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα αυτή, πράγμα που ενισχύει τις προβλέψεις για μεγαλύτερη ευχέρεια ταξιδιών, παράλληλα με την αναμενόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, διμερή συμφωνία της Ελλάδας με το Ισραήλ για το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο υπολογισμός των γεωπολιτικών δεδομένων ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένος με τις στρατηγικές προσέγγισης των τουριστικών αγορών, ενώ τώρα πλέον είναι ανάγκη να εναρμονίζονται και με τις κρατούσες υγειονομικές συνθήκες. Παράλληλα, η έγκαιρη «ενεργοποίηση» των χωρών αποστολής τουριστών συμβάλει στην ενίσχυση του early booking που, σε αντίθεση με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενισχύουν το βασικό ζητούμενο μιας τουριστικής πολιτικής σε επίπεδο προορισμών για την αύξηση της μέσης κατά κεφαλή δαπάνης.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα δεδομένα αυτά, η MTC GROUP , το τελευταίο δίμηνο του 2019 οργάνωσε , για λογαριασμό των Δήμων με τους οποίους συνεργάζεται, σειρά διαδικτυακών συναντήσεων με επαγγελματίες από αγορές ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, ενώ , ανάλογες πρωτοβουλίες, προγραμματίζονται ήδη για το αμέσως επόμενο διάστημα.