"Μηλέικα Νέα"

soufrazetes

Ημέρα τιμής για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία, καθώς και για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε παγκόσμια κλίμακα αποτελεί η 8η Μαρτίου.

Οι γυναίκες καθημερινά πολεμάνε με κύριο όπλο την αγάπη τους για τη ζωή. Έδωσαν και δίνουν αγώνες, σπάνε τη σιωπή, οργανώνονται, αντιστέκονται και παλεύουν για την κοινωνία της πραγματικής ισότητας, για μια κοινωνία σεβασμού των ανθρώπινων αξιών και απόλυτης ισοτιμίας των φύλων.

Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα του πόνου και του μόχθου, η γυναίκα της ομορφιάς και της λατρείας, η αγνοημένη και καταπιεσμένη γυναίκα, η γυναίκα της επανάστασης και του αγώνα, της αγάπης και της αγωνίας, της χαράς και της λύπης, του έρωτα και της μητρότητας, η γυναίκα της επαρχίας και των αστικών κέντρων, αλλά και η γυναίκα πρόσφυγας που διεκδικεί την ισότητα στις αξίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που της τα στέρησαν   και άθελά της την ξερίζωσαν από τη ζωή της και τον τόπο της.

Ο Δήμος Μήλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και θέλοντας να τιμήσει τις γυναίκες θα προβάλλει σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Μήλου την ταινία «Οι Σουφραζέτες».

Η ταινία θα προβληθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αδάμαντα, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.