"Μηλέικα Νέα"

Σε ένα ακόμα αφιέρωμα με τις ομορφιές των ελληνικών νησιών προχώρησε με άρθρο του την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 το παγκοσμίου φήμης αμερικανικό περιοδικό «Conde Nast Traveller» μέσα από την σελίδα του στα διαδίκτυο. Αυτή τη φορά την τιμητική τους δεν έχουν οι πανέμορφες παραλίες των ελληνικών νησιών αλλά τα πανέμορφα, γραφικά, παραδοσιακά χωριουδάκια των νησιών μας.

Εικόνες με γραφικές πλατείες και παραδοσιακά καφενεδάκια, λιθόστρωτα σοκάκια που καταλήγουν σε εκκλησίες με το χαρακτηριστικό μπλε τρούλο στην κορυφή του λόφου, καθώς και παραθαλάσσιοι οικισμοί με παστέλ αποχρώσεις εμπνευσμένοι από τους Ιταλούς. Για την επόμενη επίσκεψη των αναγνωστών του στην Ελλάδα, λοιπόν, το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό προτείνει συνολικά 17 χωριουδάκια στο νησιωτικό τμήμα της χώρας που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

klima milos 2021

Μεταξύ αυτών δεσπόζουν η Πλάκα και το Κλήμα της Μήλου! Η Απολλωνία πολυσύχναστη αλλά ταυτόχρονα κούκλα πρωτεύουσα του νησιού, καθώς και το Κάστρο της Σίφνου βρίσκονται επίσης στη λίστα που θα δείτε πιο κάτω!

Η λίστα του Conde Nast Traveller με τα 17 ομορφότερα νησιωτικά χωριά:

Νημποριό, Χάλκη

Χώρα, Νάξος

Κατάπολα, Αμοργός

Άγιος Γεώργιος, Ηρακλειά

Παναγία, Ηρακλειά

Άνω Σύρος, Σύρος

Απολλωνία, Σίφνος

Κάστρο, Σίφνος

Ερμούπολη, Σύρος

Γιαλός, Σύμη

Κλήμα, Μήλος

Πλάκα, Μήλος

Αγνή, Κέρκυρα

Καστελόριζο

Οία, Σαντορίνη

Χώρα, Αμοργός

Μικρή Βενετία, Μύκονος