"Μηλέικα Νέα"

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «ΚΙΜΩΛΙΣΤΕΣ» ΑΜΚΕ, στα πλαίσια του «Kimolos Experience» Festival 2023 ταξιδεύει με το Cine Καλησπερίτη στην Πελεκούδα της Μήλου, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, στις 21:00μ.μ. και παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «VENUS DE MILO: DISARMING BEAUTY». Στην προβολή έχουμε την τιμή να παραβρεθεί η παραγωγός κ. Ρέα Αποστολίδη η οποία μετά το τέλος της προβολής θα συνομιλήσει με το κοινό.

Θερμές ευχαριστίες στο Αφεντάκειο Κληροδότημα Κιμώλου που συμβάλει στην επίτευξη της προβολής στην Πελεκούδα και αποτελεί έναν βασικό συμπαραστάτη της Εθελοντικής ομάδας Κιμώλου και του πολιτισμού μέσα από τις προβολές του Cine Καλησπερίτη.

Εκφράζουμε τις θερμές μας  ευχαριστίες στη ΜΠΛΟΥ ΤΖΕΜ Ναυτική Εταιρεία, πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «Οσία Μεθοδία» και στον πλοιοκτήτη Capt. Εμμανουήλ Γαλανό για  τη δωρεάν μεταφορά του αυτοκινήτου του Cine Καλησπερίτη με τον εξοπλισμό του, στο πλοίο «Οσία Μεθοδία» για την πραγματοποίηση της προβολής.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Capt. Εμμανουήλ Γαλανό, ο οποίος βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Εθελοντικής ομάδας μας και μας στηρίζει ποικιλοτρόπως προσφέροντας για το νησί της Κιμώλου.

Από την ανακάλυψή της το 1820, η Αφροδίτη της Μήλου δεν έχει παύσει να εμπνέει και να γοητεύει. Τι της δίνει αυτή τη δύναμη; Πώς, από όλα τα αρχαία αριστουργήματα, ξεχώρισε σαν ένα διαχρονικό και παγκόσμιο pop icon; Μαζί με τη Μόνα Λίζα, είναι το αστέρι του Μουσείου του Λούβρου. Όλο και περισσότεροι επισκέπτες συρρέουν  για να αποδώσουν τα σέβη τους. Υπήρξε πηγή γοητείας και έμπνευσης από την ανακάλυψή της στο νησί της Μήλου το 1820. Ρομαντικοί, σουρεαλιστές, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και συγγραφείς την λατρεύουν με εμμονή. Είναι η πιο ΄Ομορφη Γυναίκα του Κόσμου - η Αφροδίτη της Μήλου. Δύο μέτρα λευκό μάρμαρο γεμάτο μυστήριο, πάνω στο οποίο προβάλλονται φαντασιώσεις τους τελευταίους δύο αιώνες. Το ντοκιμαντέρ επανεξετάζει την ιστορία της προσπαθώντας  να σηκώσει το πέπλο σε ένα από τα πιο όμορφα αινίγματα στην ιστορία της τέχνης.

Μια συμπαραγωγή YUZU Productions, Anemon, ARTE & COSMOTE TV, σε συνεργασία με το SVT, CNC - Centre national du cinéma et de l'image animée, Creative Europe, τον Δήμος Μήλου και την Imerys.

Παραγωγοί: Ρέα Αποστολίδη & Yuri Averof

Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «ΚΙΜΩΛΙΣΤΕΣ» ΑΜΚΕ