"Μηλέικα Νέα"

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μετά την καταγγελία για αλλοίωση φυσικού τοπίου στην παραλία της Χιβαδόλιμνης στη Μήλο. Συγκεκριμένα τουριστικός επιχειρηματίας κατηγορήθηκε ότι έχει προσβάλει το χώρο, αρχής γενομένης από την ενέργεια του να ξεριζώσει τα κρινάκια που είχαν φυτευτεί από την Εθελοντική Ομάδα Μήλου εκεί.

Τα «Μηλέικα Νέα» επισκέφθηκαν την όμορφη παραλία της Μήλου το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου και είχαν συνάντηση με την μάνατζερ της επιχείρησης κα. Ελένη Φραγκιαδάκη. Η κα. Φραγκιαδάκη μας ξενάγησε στον χώρο, μας ανέλυσε ότι η επένδυση που έχει γίνει είναι απολύτως φιλική και με σεβασμό στο περιβάλλον, κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς καταγράφοντας λεπτομερώς με τον φακό μας κάθε γωνιά μιας παραλίας που έλαμπε από καθαριότητα, από οργάνωση σε έναν χώρο μαγευτικό.

ble oneiro milos7

Στην καταγραφή που κάναμε είδαμε μια επιχείρηση παραλίας (beach bar) που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, τουλάχιστον στη Μήλο, και αποτελεί πρότυπο και για κάθε άλλη στο νησί.

Πέραν από τις ανέσεις που προσφέρουν στον πελάτη/επισκέπτη της παραλίας και ευρύτερα της Μήλου οι εγκαταστάσεις, παρατηρείται μια οικολογική συνείδηση και ένας απαράμιλλος σεβασμός στην παραλία. Η μουσική απαλή σε ύφος lounge και σε χαμηλά επίπεδα db.

ble oneiro milos6

Ανέσεις που δεν έχουμε δει σε τέτοιο βαθμό ποτέ ξανά στη Μήλο και περιλαμβάνουν ανατομικές ξαπλώστρες, διαδρόμους από ξύλινη επένδυση μεταξύ αυτών, υπηρεσίες φόρτισης κινητών με τοπική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών(!) και κουτί φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (safe) με κωδικό κλείδωμα σε κάθε τέντα, μπουκάλες συλλογής πλαστικών καπακιών, ενώ το οργανωμένο πάρκινγκ περιλαμβάνει θέσεις ακόμα και για ΑΜΕΑ.

ble oneiro milos5

Η καθοδήγηση στην παραλία γίνεται με έναν όμορφα διακοσμημένα τρόπο, υπάρχουν στο χώρο σύγχρονες τουαλέτες (με υπόβαθρο για την προστασία της περιοχής) οι οποίες και αυτές είναι πεντακάθαρες, χώρος για ξέπλυμα ποδιών από την άμμο, κάδοι σκουπιδιών ανά 2 με 3 μέτρα, καθώς και οικολογικά τασάκια που δίνονται σε κάθε καπνιστή. οι δε ξαπλώστρες πληρούν κανονικά τα όρια απόστασης από το νερό, χωρίς να εμποδίζουν όποιους θέλουν να πάνε για μπάνιο στη Χιβαδόλιμνη, και δεν επιθυμούν να κάτσουν στο Ble Oneiro.

ble oneiro milos3

Κι αν νομίζετε ότι μαγευτήκαμε από αυτή μας την ξενάγηση και ξεχάσαμε τα κρινάκια, η υπεύθυνη μας απολογήθηκε ότι δεν γνώριζαν και δεν ενημερώθηκαν από κανέναν για αυτά, παρότι όπως διαπιστώσαμε στο χώρο υπάρχουν τέντες του Δήμου Μήλου με τυπωμένη επάνω τους την καμπάνια “Take Me Home” για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Η κα. Φραγκιαδάκη τόνισε μάλιστα την θέληση της επιχείρησης να προβεί σε άμεση αποκατάσταση και επαναφύτευση τους.

ble oneiro milos2 

Όσο για τους φοίνικες, περί ου ο λόγος επίσης, τους είδαμε τοποθετημένους σε γλάστρες θαμμένες στην άμμο. Οι άνθρωποι μας εξήγησαν ότι τοποθετήθηκαν την ημέρα των εγκαινίων και πως αν του ζητηθεί θα τους αφαιρέσουν, ώστε να μην υπάρχουν παράπονα ή καταγγελίες. Δεν παρατηρήθηκε επίσης κανένα ξερίζωμα αλμύρας.

Γενικά διαπιστώσαμε μια φιλικά προσκείμενη στη Μήλο επιχείρηση που θέλει να δώσει κιόλας στο νησί και όχι μόνο να …πάρει!

ble oneiro milos1

Από την πλευρά μας κάναμε αυτό που είχαμε καθήκον σαν έγκυρο μέσο ενημέρωσης. Επισκεφθήκαμε το χώρο για να υπάρχει σφαιρική και αντικειμενική άποψη και από τις δύο πλευρές και να κρίνει ο κόσμος. Ευχαριστούμε θερμά την κα. Ελένη Φραγκιαδάκη για τον χρόνο της, την ξενάγηση της και τις εξηγήσεις της, οι οποίες ελπίζουμε να καλύψουν κάθε ενδιαφερόμενο.

Καλή σεζόν και κρατήστε την παραλία όπως την βρήκαμε! Μακάρι να λειτουργούν όλοι με τα δικά σας πρότυπα!

ble oneiro milos4